Diari La Veu del País Valencià
Un llibre homenatge a Jordi Oltra ressalta el seu exemple de coratge davant la malaltia

Europa Press / València.

L’Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura presentarà el pròxim 12 de febrer ‘Homenatge a Jordi Oltra. Un home singular’, un llibre que repassa la biografia del que fóra cofundador del grup de música La Gossa Sorda i recopila els cinc relats que va escriure per al concurs de literatura que la citada associació organitza en l’Hospital La Fe de València.

A través de les seues pàgines, es descobreix el “coratge extraordinari amb el qual es va enfrontar a la seua malaltia, sense deixar la música, la lectura, l’escriptura i sempre amb un somriure”.

Així ho ha explicat la presidenta de l’associació, Pepa Salavert, qui recorda la “vitalitat, les ganes de superació i el bon humor” que sempre mostrava Oltra (1977-2015) malgrat la dura batalla que lliurava contra un càncer cerebral i que el va obligar a passar per quiròfan en diverses ocasions al llarg de més d’una dècada.

A més dels relats que va escriure durant les seues estades hospitalàries, l’exemplar arreplega una biografia del músic escrita pels seus pares, Xaro Sastre i Joan Antoni Oltra, juntament amb fotografies de l’àlbum familiar. Inclou també un conte que va escriure per als seus nebots, un text del seu amic i company de fatigues Blai Signes i un altre de la seua amiga Elvira Cambrils.

‘Homenatge a Jordi Oltra. Un home singular’ es presentarà el divendres 12 de febrer al Centre Cultural La Nau de València a les 19.00 hores en un acte en el qual intervindran tots aquells que han participat en l’elaboració del llibre. Parlaran també el seu company d’estudis de Farmàcia i amic Santiago Herrera, l’oncòleg Gaspar Reynes i, com a colofó, els seus amics de la Gossa Sorda tancaran l’acte, que conduirà la periodista Núria González.

L’Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura té entre les seues finalitats l’organització d’activitats socioculturals per ajudar a combatre l’ansietat, la malenconia i la solitud dels malalts hospitalitzats.

Entre les seues activitats, figura la publicació de llibres sobre persones que puguen servir d’exemple als malalts a l’hora d’encarar les molèsties pròpies de la seua afecció amb una estat d’ànim que els ajude a afrontar-la i superar-la. El primer el va dedicar a ‘Clara Santiró. Una dóna singular’. Ara, mostra en Jordi Oltra una persona “comunicativa, afectuosa i agraïda” que estimava la vida.

Oltra va dir una vegada: “Millor si no haguera tingut cap malaltia, però viure amb ella m’ha fet aprendre coses importants”. “He après que l’important no és arribar, sinó més aviat anar fent camí. Saber gaudir del camí”.

Comparteix

Icona de pantalla completa