Diari La Veu del País Valencià
Oltra defén un Govern a l’Estat Espanyol amb els eixos de l’Acord del Botànic

Europa Press / València.

Aquest divendres a la roda de premsa realitzada per la vicepresidenta del Consell i portaveu, Mònica Oltra, ha parlat sobre les negociacions per un futur pacte de govern a l’Estat Espanyol i si considerava que s’havien d’eliminar les condicions prèvies que posen alguns partits polítics a l’hora de negociar. Oltra ha defés un Govern a l’Estat Espanyol que tinga ‘les mateixes prioritats’ del executiu valencià que, segons ha recordat ‘està sustentat per PSOE, Compromís i Podemos’ i que té com a fulla de ruta l’Acord del Botànic que ‘situa les persones al centre de l’acció política’.

Al seu parer, l’Acord del Botànic és ‘una bona estructura’ per traslladar a l’Estat amb els seus cinc eixos: rescat de les persones, la transparència davant la corrupció, la defensa dels serveis públics com garantia de dret, el canvi del model productiu i el debat territorial.

En eixe sentit, matisat que quan es refereix a ‘exportar el model valencià’ al futur govern de l’Estat Espanyol es tracta del ‘qui, què i com’. No obstant, ha sostingut que des del Consell s’ha procurat, durant aquests mesos de legislatura, que hi haja ‘els màxims acords’ possibles amb tots els partits que tenen representació parlamentària en les Corts.

Mònica Oltra

Mònica Oltra, vicepresidenta del Consell i portaveu. Foto: Europa Press.

Durant els últims mesos, segons ha concretat Oltra, “no ha sigut estrany que hi haja hagut acords i votacions en les Corts amb dos terços de recolzament a determinades mesures i on sols el PP s’ha quedat aïllat”. La portaveu insisteix “La nostra línia roja és la decència, a la indecència se li ha de fer un cordó sanitari”.

Bona sintonia amb Sánchez

Per una altra banda Oltra ha abordat el tema sobre la reunió que va mantindre amb el secretari general del PSOE, dins d’una ronda de contactes que el líder socialista ha iniciat per tractar de formar govern. La vicepresidenta ha assenyalat la ‘bona sintonia i coincidència’, al temps que ha explicat que li traslladà l’experiència de l’Acord del Botànic.

La portaveu del Consell ha manifestat que “Vaig fer una reivindicació de la conformació del govern valencià que va portar al pacte i que aquesta experiència ens estava servint per canviar les prioritats polítiques i l’acció de govern”.

Segons ha reivindicat Mònica Oltra, les comunitats autònomes que han situat les persones al centre de l’acció política necessiten un govern que siga ‘un aliat’ de les polítiques per a la gent i que no siga com “ara amb un govern d’Espanya que impossibilitava qualsevol relació institucional normalitzada”.

Per últim la portaveu ha insistit en què va traslladar a Sánchez que l’estructura de l’Acord del Botànic i els seus cinc eixos són “una bona estructura per al futur govern d’Espanya. Ja estava bé que ací exportàrem alguna cosa positiva” ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa