Diari La Veu del País Valencià
Borriana acumula sis milions d’euros en sobrecostos de CIEGSA
RedactaVeu / Borriana

El portaveu municipal de Compromís per Borriana, Vicent Granel, ha lamentat aquest matí que “per desgràcia Borriana no s’escapa de la corrupció, i també ix tacada del major cas de corrupció organitzat pel PP en terres valencianes, el cas CIEGSA, amb la construcció de col·legis públics”.

El grup de Compromís per Borriana ha tingut accés a l’informe sobre la construcció dels col·legis públics que es van fer en tot el País Valencià. Borriana compta en la llista amb els col·legis José Iturbi (2002) i Novenes de Calatrava (2007) i l’IES Llombai (2007), en l’etapa de govern del PP a la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament i “lamentablement els tres centres educatius que es van construir a Borriana tenen uns sobrecostos importants, el que suposa que la nostra ciutat també ha estat afectada pel saqueig que el PP va realitzar amb la construcció de centres educatius “.

Vicent Granel ha manifestat que el cas més escandalós dels tres centres és el de la construcció de l’IES Llombai on l’adjudicació va ser de 7.050.897,65 milions d’euros i el cost final de l’obra va ser de 11.644.534,72 milions d’euros. “El sobrecost va ser d’un 65%, el que suposa 4.593.637,07 milions d’euros de més que no es van quedar a Borriana, sinó que van desaparèixer dins de la trama organitzada pel PP”. El portaveu municipal de Compromís per Borriana ha lamentat que “els dirigents del PP a la Generalitat van fer de l’educació pública el seu propi negoci, i han demostrat que no els importava en absolut l’educació”.

Granel ha assenyalat que “amb tots els diners gastats de més en els tres centres educatius de Borriana, 6 milions d’euros, tindríem ja el col·legi Cardenal Tarancón construït i els xiquets i xiquetes d’aquest col·legi gaudint de les seues instal·lacions”, però clar “ara sabem que el més important per a ells no era fer realitat el centre educatiu, sinó altres interessos”. D’altra banda, Granel ha criticat “les promeses que es van llançar en els últims anys sobre la construcció del Cardenal Tarancón, encara que els mateixos dirigents del PP a la Generalitat sabien el que estaven fent, i que els terminis no es complirien. Han enganyat la gent del nostre poble”. La que va ser regidora d’Educació, Ana Montagut, “ha de sentir-se enganyada pels seus companys a València”, i sobretot, “perquè Borriana ha estat assenyalada per la corrupció a causa del saqueig que es va produir amb CIEGSA i el seu partit”.

Vicent Granel, ha declarat que “en el tema de les obres del col·legi Cardenal Tarancón, el PP ha estat enganyant a tota la comunitat educativa d’aquest centre, ja que cada any prometien el mateix, però mai es podia fer realitat perquè el seu partit s’havia gastat els diners en sobre-costos i en omplir-se les butxaques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa