Diari La Veu del País Valencià
Sueca celebrarà el dia 13 un acte en memòria de Virtudes Cuevas i Amado Granell
RedactaVeu / Sueca

El pròxim dia 13 de febrer, coincidint amb el naixement de Virtudes Cuevas i el 80 aniversari de l’inici de la Guerra Civil, el Fòrum per la Memòria de Virtudes Cuevas (FMCV) ha previst un acte en memòria d’Amado Granell i Virtudes Cuevas.

Així, l’acte començarà a les 10 del matí, en la porta de la casa Virtudes Cuevas, on es col·locarà una placa commemorativa. Hi assistiran el cònsol de França a València Pablo Broseta i la Conselleria de Transparència estarà representada pel seu director general Enrique Ochoa i el subsecretari Alfons Puncell. També participarà en l’acte, el regidor Dimas Vázquez i la senadora Dolors Pérez.

A més a més, durant l’acte, el cònsol de França i un oficial de l’exèrcit francès, lliurarà un ram de flors als familiars de Virtudes Cuevas i d’Amado Granell.

Seguidament, a les 11h del matí, es realitzarà una conferència a la Casa de la Cultura de Sueca amb Matías Alonso com a president de la memòria històrica i exregidor de l’Ajuntament de València. L’FMVC també ha convidat Diego Gaspar, professor d’Història Contemporània en la Universitat de Saragossa que ha escrit sobre els refugiats procedents de l’Estat espanyol que van lluitar al servei de la França lliure.

D’altra banda, en relació a la casa de Virtudes Cuevas, l’FMVC i l’ajuntament han arribat a alguns acords com el de crear un museu dedicat a la seua persona en el Molí de la Vila, al costat de personalitats destacades del municipi. Encara que des d’FMCV afegeixen que “per a complir la voluntat de Virtudes i preservar la seua casa com a Museu de la resistència, seria convenient crear un museu en la planta baixa de la seua casa”. Per a dur-ho a terme, “s’habilitaria un accés a través del solar que existeix al costat de la casa, amb una rampa que permeta l’accés directe a la sala d’exposicions. Amb aquesta solució, s’evita el problema de l’entrada a la casa de Virtudes i s’habilita una rampa per a l’accés a persones disminuïdes”.

Finalment, l’FMVC està treballant per a aconseguir que l’Ajuntament de València concedisca un carrer a la memòria de Virtudes Cuevas.

Comparteix

Icona de pantalla completa