Diari La Veu del País Valencià
El PP suspèn de militància Ripoll després de ser processat pel ‘cas Brugal’

Europa Press / València.

El PP ha suspès de militància l’expresident provincial del PP i expresident de la Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll, pel seu processament en la peça separada del ‘cas Brugal’ que investiga una suposada manipulació de contractes per a la concessió i explotació del Pla Zonal de Residus del Baix Segura.

Segons han indicat fonts del Partit Popular a Europa Press, Ripoll deixa des d’ara de ser militant en “actiu” i dependrà d’una condemna ferma per a ser expulsat o reincorporat a les files ‘populars’ en cas d’eixir absolt.

La decisió de suspendre de militància els afiliats correspon al Comitè de Drets i Garanties, encara que les fonts consultades han assenyalat que es tracta d’un “simple formalisme”.

Així mateix, han subratllat que Ripoll no és militant “actiu institucional” des del 2011, quan va abandonar la presidència de la Diputació d’Alacant, després de les eleccions de maig d’aquell any, i va deixar de ser “actiu orgànic” quan, en aquell mateix any, va deixar la presidència provincial del PP a Alacant, mesos abans que José Ciscar guanyara el càrrec amb més del 90 per cent dels vots de la militància.

Mónica Lorente

Per la seua banda, l’exalcaldesa d’Oriola, Mónica Lorente, va deixar de militar en el PP al maig, quan va sol·licitar el vot per a la candidatura de la també expresidenta ‘popular’ oriolana, Pepa Ferrando, candidata a l’alcaldia de la localitat en les eleccions del juny passat per Fòrum Demòcrata.

El maig passat, el llavors president del PPCV, Alberto Fabra, va dir: “Qualsevol afiliat que demane el vot per a un altre partit, per estatuts, deixa de ser afiliat. No cap la possibilitat d’expulsió”.

Fabra es referia a una compareixença de Mónica Lorente davant els mitjans al costat de Ferrando en la qual va donar suport a la candidatura d’aquesta última i en la qual va anunciar que havia presentat fins a tres vegades la baixa del PP i, fins i tot, una cautelar.

Comparteix

Icona de pantalla completa