Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a Anticorrupció que declare el PP una organització il·lícita

RedactaVeu / Madrid.

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Dolors Pérez, han sol·licitat, davant el Senat i la Fiscalia Anticorrupció i contra la Criminalitat Organitzada, que actuen contra el Partit Popular després dels constants i reiterats casos de corrupció que els situaria com a organització il·lícita.

Els senadors han posat hui en coneixement del Ministeri Fiscal els fets pels quals sol·liciten que s’estime adoptar una sèrie de mesures i s’inste, entre d’altres, al procediment previst en l’article 11 de la Llei Orgànica 6/2002, de 27 de juny, de Partits Polítics (d’ara endavant LOPP), amb la finalitat de promoure la declaració d’il·legalitat del Partit Popular i la seua consegüent dissolució. De forma supletòria, reclamen que s’inicien els tràmits -si s’estima oportú- per a declarar organització il·lícita el Partit Popular, d’acord amb l’article 515 del Codi Penal, o s’adopten igualment les mesures cautelars que contemple la legislació vigent davant allò que no són casos aïllats de corrupció, sinó que podria ser una pràctica estesa d’aquesta formació.

‘Gürtel’, ‘Brugal’, ‘cas Taula’, ‘Ritaleaks’, el finançament del PP, els discos durs i comptabilitats en B, l’inaudit cas de la seua imputació com a formació política i altres punts que apareixen diàriament i justifiquen l’actuació de la Fiscalia. Igualment s’han registrat en el Senat dues preguntes dirigides al Govern espanyol en funcions perquè apliquen la Llei de Partits Polítics per a aquestes situacions anòmales en un sistema democràtic que reclama transparència, mesures exemplaritzants i ètica. Serà la Mesa del Senat qui haja d’admetre a tràmit, o no, aquestes iniciatives parlamentàries. La Llei deixa clar que aquestes mesures cap a partits polítics poden promoure-les tant la Fiscalia del Govern espanyol com el Congrés i Senat.

Tant en el Congrés com en el Senat (de l’Estat ambdós), Compromís promourà mesures com la revisió del vigent Codi Penal, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa