Diari La Veu del País Valencià
El jutge cita per presumpte blanqueig 14 regidors i exregidors del PP a València
ACN / València.

El titular del Jutjat d’Instrucció 18 de València que investiga el ‘Cas Imelsa’ ha citat a declarar 34 persones en qualitat d’investigats (terme que substitueix el d’imputat després de la reforma de la Llei d’enjudiciament criminal) per un presumpte delicte de blanqueig.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, entre els investigats es troben huit regidors del grup municipal popular en l’Ajuntament de València i 6 exregidors del mateix partit.

Així mateix, el magistrat ha citat una vintena d’assessors i exassessors del grup municipal del PP en l’Ajuntament de València. Les compareixences es produiran entre el pròxim dilluns 8 de febrer i el dijous 18 de febrer.

Imputat la pràctica totalitat del grup municipal

Amb la citació comunicada aquest dimecres el magistrat imputa la pràctica totalitat de l’actual grup municipal, tots excepte el regidor independent Eusebio Monzó. El primer en declarar, aquest mateix dimecres, ha estat el portaveu del PP en el consistori, Alfonso Novo, que ha negat que les donacions al partit serviren per blanquejar diners, tal com s’investiga.

Aquest dimecres el jutge ha interrogat tres investigats i cinc testimonis. Entre els investigats per blanqueig, a banda d’Alfonso Novo, hi ha l’assessor Luis Salom (responsable de xarxes socials) i una tercera persona.

En relació amb aquest mateix delicte de blanqueig de capitals han comparegut davant l’instructor quatre persones més en qualitat de testimonis. A més, aquest mateix dimecres també ha prestat declaració un altre testimoni en relació amb l’empresa Imelsa i la resta de delictes investigats en la causa.

Comparteix

Icona de pantalla completa