Diari La Veu del País Valencià
Ciudadanos trenca amb el PP en la Diputació d’Alacant

Europa Press / Alacant.

Ciudadanos ha trencat aquest dimecres l’acord de 38 punts que va signar amb el PP per a la investidura de César Sánchez (PP) com a president de la Diputació d’Alacant. El motiu ha sigut la decisió de Sánchez de mantenir les competències i el sou de dos diputats imputats en la institució: un l’alcalde de La Nucia, Bernabé Cano (PP), i l’altre l’exalcalde socialista de Benidorm, Agustín Navarro.

En un prec, Ciudadanos ha recordat que l’acord d’investidura establia la separació “immediata” de qualsevol “càrrec polític per causes de corrupció o per a aquells casos que crearen una especial alarma social fins la seua resolució”. No obstant açò, les circumstàncies s’han “precipitat” per l’assignació de càrrec i sou a tots dos, segons ha indicat el diputat de C’s, Fernando Sepulcre.

La decisió d’assignar-los càrrec i sou es va retardar fins després de les eleccions estatals, ha defensat César Sánchez, per no situar Cano i Navarro “en el centre de l’àgora” i “probablement sotmesos per aqueix clima polític”. De manera que passades les eleccions “en un clima més normalitzat i tranquil” se’ls va dotar de sou i càrrec.

Sánchez ha argumentat que ara manté la seua decisió perquè estan imputats per corrupció “administrativa” i, al seu judici, no es pot anar contra la legislació i els estatuts dels partits, que parlen d’apartar els polítics dels càrrecs quan se’ls òbriga judici oral.

En aqueix sentit, ha matisat que els líders polítics a nivell estatal –ha citat a Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Cayo Lara i Albert Rivera–, han deixat “clar” que “una recerca administrativa no és motiu per apartar cap responsable públic de la seua responsabilitat”.

Per la seua banda, Fernando Sepulcre ha argumentat que amb els últims esdeveniments registrats al País Valencià existeix una “alarma social” que requereix mesures i per açò trenca el pacte d’investidura, la qual cosa motivarà que caldrà pactar cada moció de forma individual.

Al final del ple, qüestionat per si hi hauria algun tipus d’acord amb l’oposició, Selpucre ha manifestat: “donaré el suport a qui haja de donar-li’l, segons el punt o el que es debata en els plens”.

D’aquesta forma, el PP es queda amb 15 diputats enfront els 16 dels partits de l’oposició –11 del PSPV, 3 de Compromís, 1 EU i 1 de Ciudadanos –.

Comparteix

Icona de pantalla completa