Diari La Veu del País Valencià
València no vol que s’augmente el nivell de contaminació als cotxes
RedactaVeu / Brussel·les.

L’alcalde la ciutat de València, Joan Ribó, s’ha afegit a la plataforma d’alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats europees per demanar als europarlamentaris que voten en contra de la proposta d’augmentar el nivell de contaminació dels motors dièsel. Aquesta mesura ja va ser votada en contra per la comissió d’energia, però així i tot, a causa de la pressió d’alguns estats, entre els quals es troba l’Estat espanyol, i de les fabricants de vehicles es va portar a la votació de hui.

Joan Ribó

Joan Ribó.

Aquesta campanya, promoguda pel Grup Verds – ALE, en què es troba com a promotor l’eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha fet arribar una carta signada pels alcaldes i alcaldesses d’aquesta plataforma als europarlamentaris. A la missiva s’expliquen els efectes negatius que tindria pujar el límit de contaminació d’aquests motors dièsel per a la població en els grans nuclis urbans, ja significaria un “atemptat contra la salut pública i causaria malalties i morts”, segons expliquen des de Compromís.

Continuen argumentant que si s’augmentara el nivell de contaminació als dièsel es produiria una pujada de diòxid de nitrogen a l’atmosfera que afectaria els pulmons i es generaria un major nombre de casos de persones afectades per asma i malalties respiratòries en les ciutats. Un greu problema de salut pública que es pot evitar.

Fums d'un cotxe

A la carta els alcaldes expliquen que “la pol·lució de l’aire és una amenaça per a la nostra salut, destrueix el medi ambient i amenaça les generacions futures”. Unes conseqüències que es veuen cada dia en les grans ciutats i que, després de la Cimera del Clima de París (COP21) “hem pres el compromís de reduir els nivells de contaminació. Per a açò, necessitem normes ambicioses en la matèria. Sol·licitem als diputats europeus que rebutgen aquesta decisió i exigisquen una tornada a les normes en vigor”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa