Diari La Veu del País Valencià
Dos anys de presó a una jove valenciana per tuïts vexatoris contra víctimes d’ETA
RedactaVeu / ACN / València

La secció quarta de la Sala Penal de l’Audiència Nacional (AN) ha condemnat a dos anys de presó una jove valenciana per “humiliació de les víctimes del terrorisme’, delicte previst a l’article 578 del Codi Penal.

La condemna es produeix per haver publicat comentaris i expressions al seu perfil de Twitter que el tribunal considera “vexatoris” contra les víctimes d’ETA com Miguel Ángel Blanco i Irene Villa, així com per “enaltir” les activitats de la banda terrorista.

‘Madame Guillotine’

Segons ha informat l’AN, després d’analitzar la doctrina del Tribunal Suprem i els textos publicats, el tribunal considera que les expressions de la jove, que utilitzava l’àlies de ‘Madame Guillotine’, són “d’uns nivells de crueltat, vexació, humiliació i manca de pietat de proporcions superlatives dirigides a dues víctimes concretes d’actes terroristes que varen adquirir gran notorietat pública per la generalitzada solidaritat que varen despertar en la ciutadania”.

Segons els jutges, les frases “no només afronten aquestes dues persones sinó el col·lectiu de víctimes del terrorisme”.

El tribunal aplica així la màxima condemna que demanava la Fiscalia, dos anys de presó, i inhabilita la jove per exercir càrrec públic mentre dure la condemna a més d’una inhabilitació total durant huit anys.

Segons la sentència, ponència d’Ángela Murillo, el fet que Irene Villa no se senta inquietada per les frases no constitueix obstacle per sancionar l’acusada per aquestes conductes, ja que al costat d’Irene Villa, el col·lectiu de víctimes d’ETA pot sentir “en les seues pròpies carns la profunda humiliació que, objectivament, comporta tan denigrants frases i l’honor i dignitat constitueixen el bé jurídic protegit per l’article 578 del Codi Penal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa