Diari La Veu del País Valencià
Juan Vicente Jurado desvincula Rita de les irregularitats del PP i apunta Alfonso Grau
Europa press / València

L’exregidor d’Enllumenat i fonts Ornamentals de l’Ajuntament de València, Juan Vicente Jurado, s’ha mostrat convençut que l’exalcaldessa de València Rita Barberá “desconeixia” les presumptes irregularitats que succeïen en el grup municipal ‘popular’ i ha apuntat que en els últims anys era el vicealcalde, Alfonso Grau, qui “manejava els fils” en la corporació.

Qui fóra regidor de l’equip de Barberá ha realitzat aquestes manifestacions a l’eixida de la Comandància de la Guàrdia Civil en Patraix, on hui segueixen compareixent persones relacionades amb el grup del PP per a parlar sobre les aportacions dineràries realitzades al partit.

Jurado –que ha dit que no ha declarat perquè vol fer-ho “directament davant el senyor jutge”– ha manifestat, quan se li ha preguntat si Barberá estava al cas de possibles martingales de contractes o finançament irregular, que “si alguna cosa ha fet la senyora alcaldessa és confiar massa en algunes persones en les quals no havia d’haver-hi confiat”.

L’exregidor ha reconegut que va aportar diners al partit perquè li ho van demanar “com a tots els companys” però ha recalcat que a mi ningú em va tornar ni una pesseta”. “Ningú és ningú”, ha sentenciat Jurado, que ha concretat que per a la campanya electoral va donar “1.000 euros i unes bengaletes amb la cara de Rita”.

“Fa mesos que no vaig pel partit i no entenc el que ha passat els últims dies, com tampoc que posen el grup del PP en l’Ajuntament en tot l’embolic de la Diputació; no té res a veure una cosa amb l’altra”.

Quan li han plantejat si Rita Barberá podia conèixer que eixos 1.000 euros aportats es retornaven després en bitllets de 500, ha insistit que ella “desconeixia més del que molta gent presumeix que coneixia”. “No crec que Rita coneguera això ni molt menys”, ha asseverat.

No obstant això, quan li han inquirit si altres companys sí tenien coneixement, ha contestat: “En l’Ajuntament hi havia alguna persona que hauria d’haver-se’n anat a casa fa molt de temps, abans del que se n’ha anat”. I, encara que no ha volgut desvetllar noms, ha rigut quan els periodistes li han citat Alfonso Grau.

“Apunta que Grau manejava els fils?”, li ha preguntat un reporter, a la qual cosa Jurado ha respost: “En els últims quatre anys sí senyor, de l’Ajuntament, sí”.

Contractes “que es van tirar enrere”

En aquest punt, Jurado ha recordat que en la seua etapa com a regidor va portar contractes a comissió de govern que en junta de govern es van tirar arrere. També ha acusat al que fóra vicealcalde de “preparar el moviment per a llevar-li la cadira”. “I si ací algú se n’ha eixit de mare és el senyor Grau”, per qui, segons ha assegurat, “passaven tots els contractes, excepte alguns que se li escaparien perquè no li interessava”.

“El que estic explicant –ha declarat– ho puc confirmar amb documents i ací estan les actes de la junta de govern”.

Sobre la situació actual del PP valencià, ha considerat que “cal canviar i moltes coses; tots no serveixen per a estar en un lloc determinat”.

Juan Vicente Jurado, que ha dit que si ell estiguera en el lloc dels actuals regidors no lliuraria la seua acta perquè no ha fet res en contra de la llei– ha agregat: “Tots els partits són iguals, allò que no són iguals són les persones i, segons el comportament d’aquestes, els partits van d’una forma o una altra, però quan es funden tots tenen bones idees”.

Comparteix

Icona de pantalla completa