Diari La Veu del País Valencià
Sánchez sotmetrà al criteri de la militància del PSOE qualsevol acord per formar govern

ACN / Madrid.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha promès aquest dissabte al Comitè Federal del PSOE que “totes les negociacions que es puguen obrir” entre els socialistes i altres formacions per a la confirmació d’un govern “progressista i reformista” seran “en obert i amb llum i taquígrafs”, i qualsevol eventual acord tindrà “tots els filtres i garanties possibles” perquè se sotmetrà no només a la ratificació del Comitè Federal del PSOE, sinó que també “farem una consulta a la militància del partit socialista”.

Sánchez prova de desactivar d’aquesta manera les veus crítiques del seu partit que en els dies previs a aquest Comitè Federal han expressat dures crítiques a la possibilitat d’assolir acords amb Podemos.

El líder dels socialistes ha advertit també que les negociacions no aniran de “cadires”, sinó de “programa, programa i programa”, i ha reiterat que no contempla de cap manera fer possible un govern del PP.

El Comitè Federal del PSOE també ha aprovat aquest dissabte el calendari del pròxim Congrés del partit que elegirà el nou secretari general.

Serà els dies 21 i 22 de maig, de manera que podria tenir lloc abans que una possible convocatòria electoral. Sánchez concorrerà a les primàries, que començaran el 8 de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa