Diari La Veu del País Valencià
El Consell denega o arxiva deu plans urbanístics a València i Castelló
RedactaVeu / València.

El Consell ha donat el vistiplau als acords adoptats per les Comissions Territorials d’Urbanisme de València i Castelló, mitjançant els quals es paralitzen una desena de plans parcials, entre ells ‘Gran Manises’. “En total, s’ha evitat la reclassificació en sòl urbà de més de 8 milions de m2”, ha indicat Oltra.

La vicepresidenta ha destacat que “el Consell està treballant per canviar un model que estava vinculat a l’especulació i el creixement desordenat de l’urbanisme en el nostre territori”.

Oltra ha assenyalat algunes de les mesures que s’han dut a terme fins el moment: l’Estratègia Territorial Valenciana serà vinculant a qualsevol pla urbanístic i no solament orientadora, tal com figura en la Llei d’Acompanyament; un nou Patricova que “limita el creixement desordenat urbanístic que ha caracteritzat l’anterior govern del Partit Popular”; moratòria de la construcció fins a 150 metres de la costa “fins que es reorganitze un sector que havia estat completament desaforat”; engegada del Pla de l’Horta i de la Llei, “com a eix de protecció d’un dels ecosistema més valuós del nostre país”; i nous plans metropolitans de València, Alacant, Elx i Castelló.

Més de 161 milions per a la contractació de serveis de telecomunicacions

En un altre ordre de coses, el Consell ha aprovat l’acord marc que guiarà la contractació centralitzada dels serveis i subministraments de telecomunicacions, el cost dels quals ascendeix a 161.553.26,51 euros més IVA.

La contractació centralitzada dels serveis i subministraments de telecomunicacions i atenció telefònica i online a l’usuari per a l’Administració de la Generalitat, les seues entitats autònomes i ens del sector públic empresarial i fundacional suposarà un estalvi aproximat del 10%, segons les estimacions realitzades des de la Direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC).

Comparteix

Icona de pantalla completa