Diari La Veu del País Valencià
Oltra sobre el PP de València: ‘Els ha dissolt la corrupció’
EP / València

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que la dissolució de la direcció del PP en la ciutat de València ha sigut “per la corrupció”. “Els ha dissolt la corrupció i una recerca i una batuda policial que ha posat en evidència que, pel que sembla, les comissions il·legals i el presumpte finançament il·legal del partit era el pa d’ells de cada dia”, ha assenyalat.

Oltra s’ha pronunciat en aquests termes després de la reunió del Consell, en ser preguntada sobre la decisió de la direcció regional –amb el respatler de Gènova– de dissoldre la direcció local del PP, i designar pròximament una junta rectora. Aquesta mesura s’ha adoptat després de la situació creada en el partit per la ‘Operació Taula’ contra una presumpta trama de corrupció i en la qual s’investiga un presumpte finançament il·legal i blanqueig de capitals.

En aquest sentit, Oltra ha recalcat que el que faça el PP a “altres nivells” ho decidirà la pròpia formació política o, si escau, “els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat si han d’entrar a fer una altra batuda a altres seus”.

Mònica Oltra ha expressat “la indignació i la vergonya” del Consell pel que suposa per als valencians “l’eterna associació” a la corrupció de la regió valenciana. “La corrupció no és una qüestió de València, sinó del PP que l’ha instal·lada en les nostres institucions”, ha remarcat. En aquest sentit ha indicat que el PP va instal·lar la corrupció com un element “present” en totes les institucions on estava governant, la qual cosa, al seu judici, ha portat al fet que hagen exportat com a “senyal d’identitat de València, la corrupció”.

D’altra banda, Oltra ha criticat l’anunci de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, qui va avançar que el PP presentarà una demanda per via civil per a reclamar a tots els seus càrrecs condemnats per corrupció, amb sentència ferma, una indemnització pels danys i perjudicis causats a la imatge del partit i els seus militants i simpatitzants.

Al seu judici, els diners on han de tornar és a les arques públiques valencianes que és “d’on van ser robat als valencians”.

“S’assabenten ara del que passava?”

Inquirida sobre les declaracions de l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, qui s’ha mostrat “tremendament sorpresa” pel que està ocorrent, Oltra s’ha qüestionat aquesta actitud i s’ha preguntat: “Aquesta senyora està sorpresa i Mariano Rajoy està sorprès?, S’assabenten ara del que passava, que la senyora Barberá no va escoltar els enregistraments d’Alfonso Rus? Barberá no sabia que es feien donacions a través dels assessors del Grup municipal Popular?”, s’ha preguntat. “No s’assabentava de res o és que mirava cap a un altre costat?”. I tot seguit ha dit: “Ací miraven cap a un altre costat amb una mà i amb l’altra agarraven el sobre i paral·lelament retallaven els drets dels ciutadans”.

Netejar la imatge del PV

D’altra banda, Oltra ha sigut preguntada sobre si des del Consell s’ha pensat engegar alguna campanya publicitària per a desvincular la imatge de corrupció del País Valencià, a la qual cosa ha dit: “Canviar la imatge que durant anys governants corruptes han instal·lat en aquesta comunitat es fa amb treball i no amb campanyes publicitàries”.

Així mateix, ha posat com a exemple el Portal de la Transparència, amb el qual aquesta es destaca com “una dels senyals d’identitat del govern”, els pagaments a les persones dependents, la compensació del copagament farmacèutic o el programa XarxaLLibres en aqueixa línia de canvi de senyals d’identitat per a “recuperar l’orgull de ser valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa