Diari La Veu del País Valencià
Ecologistes en Acció demana dissoldre Acuamed i Acuae

Europa press / Madrid.

Ecologistes en Acció ha reclamat la dissolució de les societats estatals Acuamed i Acuae, que depenen del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, després de les irregularitats que s’investiguen en el marc de l’’Operació Frontino’ i la dimissió del llavors titular del Ministeri, Miguel Arias Cañete, del seu actual càrrec com a comissari europeu d’Energia i Clima.

Per a l’organització, el presumpte frau no solament té greus conseqüències socials sinó que les obres sota sospita també tenen “seriosos impactes ambientals” i considera que la presumpta malversació de fons públics realitzada per Acuamed ha minvat recursos de les “ja escasses actuacions ambientals que podrien pal·liar la crisi ambiental”.

D’aquesta manera, considera que la solució “més efectiva per a evitar futurs escàndols és “la dissolució de les empreses públiques i que les seues competències tornen de nou al Ministeri per a poder augmentar els controls sobre la seua activitat”. “És una mesura que ja va ser sol·licitada pel Tribunal de Comptes en 2010 i 2011, precisament per a evitar irregularitats com les que ara estan sent investigades”, recorda Ecologistes en Acció.

L’ONG denuncia que les obres investigades “no han contribuït a millorar la situació ambiental, més aviat el contrari, han impactat negativament sobre els ecosistemes”. Es tracta de la construcció de preses per a laminar avingudes en la rambla Gallinera i el riu Serpis, unes obres els impactes ambientals de les quals i la seua ineficàcia denuncia des de fa temps Ecologistes en Acció.

Davant aquesta situació, l’organització proposa eliminar dics i motes, recuperar les planes d’inundació i restaurar els boscos de ribera com a mètodes per a afrontar les avingudes, perquè són solucions ecològicament “més respectuoses, més eficients, més econòmiques” i “minimitzen” les possibles irregularitats en la gestió.

Finalment, en aquest marc reclama també que s’assumisquen responsabilitats polítiques per part dels responsables del Ministeri en l’època investigada com el llavors ministre Miguel Arias Cañete, de qui demanen la seua dimissió.

Comparteix

Icona de pantalla completa