Diari La Veu del País Valencià
El PP de Puçol no vol que es traduïsquen al valencià els seus escrits. Vídeo
L. Part / València-Puçol

Si recentment va saltar la polèmica al municipi d’Onil (l’Alcoià) perquè els grups municipals socialista, Podem, EUPV i Blanes van votar en contra –el PP es va abstenir– d’una moció de Compromís tendent a fer servir el valencià, “de la mateixa manera que el castellà” en les comunicacions municipals argumentant “falta de mitjans”, ara a Puçol s’ha donat el cas totalment contrari: el grup municipal popular es queixa que les seues comunicacions es tradueixen “sempre” i això que “nosotros las enviamos siempre en castellano”.

Així, en l’últim ple municipal –celebrat el passat dilluns 25 de gener– la regidora del PP Paz Carceller va demanar a l’equip de Govern del Consistori de Puçol –que presideix Enric Esteve, de Compromís– que no es traduïsquen els articles del seu grup municipal en el diari local Notícies Puçol.

“Nosaltres estem enviant sempre en castellà els articles del PP i ja els vam fer arribar en un anterior ple la queixa que no entenem per què ens els tradueixen. Ens agradaria que respectaren el tema de l’idioma amb què cadascú desitge publicar els seus articles. D’acord?”, va defensar la regidora Carceller –la qual va ser expulsada en l’anterior ple “perquè no deixava parlar ningú, per la mala educació”, segons va explicar en el mateix ple el primer regidor de Puçol.

Prèviament, l’edil del PP va posar de manifest que alguns ciutadans de Puçol han fet arribar al seu grup municipal la queixa que l’últim exemplar del diari local “està todo en valenciano” tot i que al municipi “hay valencianoparlantes y castellanoparlantes” –per valencianohablantes o valencianoparlants, segons un o altre idioma cooficial-. Per aquesta raó, la regidora conservadora va sol·licitar que el diari local de Puçol es fera en ambdós idiomes o bé “es barregen” per tal “d’arribar a tothom o, almenys compaginar l’idioma de les notícies”.

El ‘Notícies Puçol’, que es distribueix en paper des de 2009 per diferents punts de la ciutat de l’Horta Nord, compta des de gener de 2012 amb la seua versió digital.

Per últim, cal apuntar que es dóna la circumstància que tant la cap de llista del PP de Puçol, Merche Sanchis, com també el regidor ‘popular’ José Ma Esteve, acostumen a fer les seues intervencions en el ple en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa