Diari La Veu del País Valencià
Emojipedia rectifica i lleva el xoriç i els pèsols de l’emoticona de la paella

RedactaVeu / València.

Emojipedia, el diccionari dels emojis, ha fet un pas arrere i ha eliminat les gambes, el xoriço i els pèsols del seu PaellaEmoji –o emoticona de la paella– i ha proposat un nou disseny només amb verdures i carn.

“Estem molt agraïts a la Fallera per mostrar-nos els ingredients tradicionals i feliços per fer un pas arrere i millorar l’emoji de la paella”, ha comentat el fundador d’Emojipedia, Jeremy Burge, qui considera que “és una gran millora” el nou disseny que només inclou els ingredients originals de la recepta valenciana. “Cuidar fins al mínim detall és part fonamental de la nostra filosofia de la qual ens sentim orgullosos”, ha subratllat.

Per la seua banda, des de la Fallera han afirmat que “és un pas molt important perquè Unicode aprove el PaellaEmoji amb els ingredients proposats en el disseny original, que són els comuns en totes les autèntiques paelles valencianes”.

La rectificació ha tingut lloc després de la “demanda massiva” que va tenir lloc a tot el món dilluns passat a través de Twitter, amb una audiència global estimada de 23 milions d’usuaris que van convertir el hashtag #ComboiPaellaEmoji en Trending Topic Mundial.

“En finalitzar la ‘#ComboiPaellaEmoji Party’, Emojipedia ens va contactar i parlem de la diferència entre un arròs amb coses i la paella tradicional. A més li vam fer saber que per a nosaltres més que un plat, és un pilar fonamental de la nostra cultura”, han destacat des de la firma arrossera.

El Comitè Anual d’Unicode està reunit aquesta setmana en San Francisco i té molt en compte el suport popular sobre els emojis candidats a incloure’s en els teclats de tot el món. “A la fi d’aquesta setmana coneixerem els pròxims passos per a aconseguir que la paella tinga el seu propi emoji”, ha comentat la marca valenciana d’arròs.

Comparteix

Icona de pantalla completa