Diari La Veu del País Valencià
‘L’illa de Xàtiva’. Documental sobre les Comarques Centrals del PV
RedactaVeu / Xàtiva

L’illa de Xàtiva, és un documental que tracta el problema de les Comarques Centrals des de l’òptica de la seua capital històrica.

Després d’abordar breument la història de la crema de la ciutat el 1707 -que posà fi a la Governació de Xàtiva (1305-1707)- l’audiovisual es completa amb sis entrevistes amb Toni Cucarella, Xavier Aliaga, Elies Barberà, Toni Martínez, Agustí Ventura i Sebastià Garrido.

Amb aquestes entrevistes i la col·laboració musical de Pep Gimeno ‘Botifarra’, la pel·lícula -de 54 minuts de duració- prova de visualitzar la història, la cultura i el paisatge de la Safor, el Comtat, la Marina, l’Alcoià, la Vall de Biar, la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés, alhora que reflexiona sobre l’actualitat del projecte, el seu sentit i el per què del seu evident fracàs.

>
En el documental han participat també l’Escola de Danses de Xàtiva, Miquelets del Regne de València i l’Associació Napoleònica Valenciana-Partida de Josep Marco ‘El Penjadet’ 1707, entre d’altres, i inclou fragments musicals de Raimon i alguns músics més de les Comarques Centrals.

Comparteix

Icona de pantalla completa