Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM reclama que Consuelo Ciscar dimitisca com a directora honorària

Europa Press / València.

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) reclama a l’exresponsable del museu, Consuelo Ciscar, que dimitisca del seu càrrec de directora honorària després de conèixer-se la interlocutòria judicial que la imputa –investiga, segons la nova terminologia– per sobrecostos en l’adquisició d’obres per a l’entitat cultural.

Així mateix, ha iniciat els tràmits d’obertura d’un expedient disciplinari a l’exsubdirectora Raquel Gutiérrez, també investigada en la causa i que treballa en l’IVAM com a tècnic.

El museu –que lamenta el ‘dany’ causat a la seua imatge per aquest assumpte– ha anunciat aquest dilluns una sèrie de mesures amb motiu de la investigació penal contra, entre altres, Consuelo Ciscar i Raquel Gutiérrez Pérez per la presumpta comissió dels delictes de malversació de cabals públics, de prevaricació i de falsedat documental.

La direcció de l’IVAM ha anunciat que, “sense menyscabar el dret fonamental a la presumpció d’innocència que tenen, ha decidit sol·licitar a Consuelo Císcar la dimissió del càrrec de directora honorària del museu “per evitar mals majors a la imatge i prestigi de l’IVAM i sol·licitar al Consell Rector una reunió de caràcter urgent i extraordinari per a tractar aquest assumpte”.

A més, acorda iniciar els tràmits per incoar un expedient disciplinari a Raquel Gutiérrez Pérez, personal laboral temporal, que ocupa el lloc de treball de Tècnic d’Exposicions i Acció Exterior de la plantilla de l’IVAM.

“Correspon al passat”

La direcció de l’IVAM lamenta “profundament que la imatge del museu es veja danyada per aquesta causa judicial que correspon al passat i està en mans de la justícia”. Al mateix temps, desitja subratllar que el protagonisme de l’IVAM “ha de correspondre al seu present i al seu futur a través dels seus programes expositius i de les seues activitats culturals”.

Una jutge de València ha imputat l’exdirectora de l’Institut Valencià d’Art Modern Consuelo Ciscar, quatre sotsdirectors del museu durant la seua etapa i un empresari pel sobrepreu en la compra d’obres d’art i publicacions.

La titular del jutjat ha alçat el secret de la causa oberta per prevaricació, falsedat i malversació i imputar, a més de Ciscar, als qui foren sotsdirectors d’Administració i Finances, Juan Carlos Lledó; Gestió Interna, Juan Bría; Publicacions, Norberto Martínez; i Tècnic Artística, Raquel Gutiérrez. L’empresari és l’administrador de Valsatrans y Logística del Arte.

Segons la jutgessa, de les diligències practicades fins al moment “resulta indiciàriament l’existència de fets delictius comesos en el si de l’administració de l’IVAM, tant en l’adquisició d’obres d’art com en la contractació de publicacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa