El PSPV presenta una PNL perquè Montoro no ens cobre 246 milions d’interessos pel FLA

Els socialistes presentaran una PNL per exigir al Govern espanyol que no cobre interessos del FLA fins que disposen d'un finançament just
24 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El diputat i secretari del Grup socialista en les Corts, Jose Muñoz, ha anunciat la presentació d'una Proposició No de Llei per a demanar al Govern espanyol que paralitze el cobrament d'interessos pel Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) al Govern de la Generalitat fins que els valencians i valencianes “no estiguen en igualtat de condicions que la resta d'autonomies”, és a dir, “fins que no hi haja un finançament just”. Per al diputat socialista és evident que “el PP vol fer pagar als valencians i valencianes els interessos per haver-los tirat de les institucions”.
 
El dirigent socialista, que s'ha referit en aquests termes després de conèixer que l'Executiu de Rajoy cobrarà al Govern de la Generalitat 246 milions a l'any pels interessos generats pel Fondo de Liquiditat Autonòmica (FLA) i que fins el moment s'havia lliurat a cost zero, ha advertit que aquesta mesura “injusta” suposaria “agreujar la fractura social que existeix i que llastra la Comunitat des de fa anys a causa d'un sistema de finançament que fa que cada valencià reba 210 euros a l'any menys que la mitjana d'Espanya”.


Juan Mata i José Muñoz a les Corts.
 
Per al dirigent socialista “l'únic interès del PP per aquesta Comunitat ha sigut el de mantenir el seu graner de vots i a un govern corrupte agenollat davant Madrid que mai ha reivindicat els interessos dels valencians i valencianes”.

Ha denunciat que “el PP sempre ha utilitzat el FLA per als seus propis interessos”, per exemple “durant l'any electoral ho van utilitzar com a arma per  aconseguir vots i ara novament ho utilitzen com a càstig perquè les coses no han eixit com ells esperaven”.
 
Per contra, ha assenyalat el dirigent socialista, “els socialistes batallarem per  aconseguir un finançament just, per a una terra que té dret a ser tractada amb igualtat i amb justícia”. De moment ha recordat que els diputats socialistes en el Congrés ja han presentat una PNL perquè de forma immediata s'inicie el procediment per a la reforma del model de finançament autonòmic, una PNL a la qual, segons ha recordat, “hem demanat públicament se sumen els diputats populars i sobre la qual la seua presidenta, Isabel Bonig, encara no s'ha pronunciat”.next