Diari La Veu del País Valencià
Reedició d ‘Acte de Violència’, una de les obres més combatives de Manuel de Pedrolo

Manuel de Pedrolo és un dels escriptors catalans més importants de la literatura del segle XX. Autor de novel·les tan conegudes com Mecanoscrit del segon origen, va escriure també Acte de violència, un clàssic contemporani que parla de “resistència, d’opressió, de solidaritat i de violència, d’implicació i d’indiferència”.

Acte de violència va ser censurat pel règim franquista. Tot i que Pedrolo el va escriure l’any 1961, no va veure la llum fins al 1975 tot i haver guanyat el premi Prudenci Bertrana el 1968. L’editorial Sembra Llibres recupera ara aquesta obra perquè considera que “més de mig segle després de la seua concepció, manté una actualitat i una vigència absoluta”.

Sembra Llibres té l’objectiu de “mantenir viva la reivindicació de Pedrolo i arribar a nous lectors” i una de les novetats de la seua edició és un pròleg de Cesk Freixas, cantautor que va incloure al seu disc Tocats pel foc (2012) la cançó Acte de violència, inspirada en la trama d’aquesta novel·la i en homenatge explícit a Manuel de Pedrolo.

Notícia publicada en Racó Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa