Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana lamenta l’actitud de l’Ajuntament d’Onil sobre el valencià

RedactaVeu / València

Escola Valenciana ha recordat a les administracions que “tenen el paper protagonista en la defensa, manteniment, difusió i ús de la llengua en les comunicacions internes i externes que produeixen”.

El valencià es troba protegit a l’empara de l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia, el text legal que regula el dret a conèixer-lo i usar-lo. Per tant, des de l’entitat cívica es proposa a l’Ajuntament d’Onil, governat en coalició pel PSPV-EUPV-Podem, “que recentment ha rebutjat fer servir una de les llengües oficials del País Valencià en els documents del consistori, que reflexione entorn del dret lingüístic dels onilencs i onilenques de trobar la informació municipal en valencià”.

Es tracta d’una decisió “desafortunada” en un poble d’arrel valenciana i que fa poc, va demostrar un gran suport al valencià durant les Trobades d’Escoles Valencianes que va acollir la localitat.

En aquest sentit, Escola Valenciana i la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat manifesten que “els ajuntaments tenen al seu abast molts recursos de llengua per a poder respondre a les demandes ciutadanes, ja siga traductors o diccionaris en línia” i s’ofereixen a col·laborar amb l’ajuntament d’Onil en la defensa del valencià com a patrimoni dels valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa