Diari La Veu del País Valencià
Podemos rebutja un grup propi valencià amb IU al Congrés
RedactaVeu / València / Madrid

Compromís no tindrà finalment grup parlamentari propi al Congrés dels diputats de l’Estat espanyol, segons es desprèn de les afirmacions del diputat i líder d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, en un post amb el títol “Grup Parlamentari” publicat al seu mur de Facebook en el qual assegura que ho “lamenta molt per la confluència valenciana” no haver arribat a un acord amb la formació que dirigeix Pablo Iglesias.

I això perquè, apunta Garzón en el post titulat ‘Grup Parlamentari’, “la confluència valenciana podria haver tingut grup propi compartint-ho amb nosaltres”. No obstant açò, Alberto Garzón anuncia en el mateix text que “estigueu segurs que els diputats d’IU-UP posarem totes les nostres energies a contribuir per a construir un nou país més just”

El text difós per les xarxes socials comença explicant que “els resultats de les eleccions del 20-D van revelar que quasi un milió de persones confien en el nostre projecte d’Esquerra Unida – Unitat Popular” i que “creiem també” que aqueix milió de persones “es mereixen que tinguem visibilitat en el parlament per poder fer les nostres propostes i poder participar en tots els debats” d’aquesta legislatura, explica Garzón.

“Una injustícia que les confluències no tinguen grup propi”

I continua: “Per aqueixes mateixes raons hem considerat una injustícia que les confluències (a Galícia, Catalunya i València) no tinguen grup propi. Fent de la necessitat virtut, hem estat una setmana treballant per facilitar que les confluències i nosaltres poguérem tenir un grup parlamentari conjunt.

‘Hem parlat molt amb la confluència valenciana perquè amb ella es complien tots els requisits legals”

En el mateix document digital Alberto Garzón detalla que “especialment hem parlat molt amb la confluència valenciana” ja que “amb ella es complien tots els requisits legals, en ser l’única en la qual no hem participat”. “Hem intentat convèncer Podemos, com a la resta, perquè la confluència valenciana tinguera grup propi juntament amb nosaltres. És perfectament legal! Lamentablement no els hem convençut d’aquesta fórmula”, es lamenta tot seguit.

El diputat d’IU-Unitat Popular explica que “algunes formacions ens han oferit, en canvi, la seua col·laboració per a prestar-nos diputats” si bé “desgraciadament aqueixa és una fórmula il·legal que ens haguera deixat sense grup parlamentari”. Finalment, Garzón dóna compte que “ERC ens ha oferit molt generosament la possibilitat de participar inicialment en un grup tècnic amb ells, encara que després passarem al grup mixt”.

El post d’Alberto Garzón conclou explicant que “gràcies a l’ajuda d’ERC tindrem recursos, espai parlamentari i altres facilitats que tenen la resta dels grups”. Finalment, dir que ho lamente molt també per la confluència valenciana perquè podria haver tingut grup propi compartint-ho amb nosaltres. No obstant açò, estigueu segurs que els diputats d’IU-UP posarem totes les nostres energies a contribuir per a construir un nou país més just. Una abraçada fraternal.

Comparteix

Icona de pantalla completa