Diari La Veu del País Valencià
Vot contra el valencià a l’Ajuntament d’Onil. Vídeo
L. Part / València / Onil

Onil li ha donat l’esquena a l’ús del valencià. Tots els partits polítics amb representació aconseguiren bloquejar una moció de Compromís “per fer servir la nostra llengua de la mateixa manera que el castellà”. “Només demanaven igualar, no fer-ho tot en valencià, sinó equiparar-ho i que tinga les mateixes oportunitats que el castellà”, es lamenten des de Compromís per Onil.

Segons un comunicat d’aquesta formació nacionalista municipal en l’últim ple municipal de l’Ajuntament d’Onil –celebrat el passat dissabte, dia 16 de febrer- es va assistir a un “lamentable espectacle” després que tots els partits polítics .a excepció dels nacionalistes- “van bloquejar” la moció de Compromís en la qual “només demanava que es fera servir el valencià, de la mateixa manera que el castellà a la institució municipal”, on fins el moment, segons recorda la formació nacionalista “es fa majoritàriament en castellà”.

“Les excuses de Podem i EUPV per votar en contra -per falta de mitjans o amb excuses variades- fan que el vídeo -adjunt a aquestes línies- no tinga desperdici”, expliquen des de la formació nacionalista, “sobretot quan demanen a Compromís que dedique el seu temps a realitzar el treball de les traduccions”…

La regidora de Compromís (segona per l’esquerra), escolta els arguments contraris d’altres portaveus.

Compromís per Onil recorda en la mateixa nota, primer, que “no està” –per no forma part- del govern municipal mentre PSPV, Podem, EUPV sí estan i cobren per això”, i segon, “que hi ha una llei que obliga a les institucions publiques valencianes a igualar les dues llengües oficials”.

En el comunicat de premsa fet públic pel grup Compromís es recorda que el passat dissabte 16 “l’Ajuntament suposadament valencià i progressista d’Onil es va negar al dret que les onilenques i olinencs tenen a accedir a la documentació del consistori en la seua llengua, així com a ser tractats i entesos en aquesta”.

>

Can i speak valencian in my country? (puc parlar valencià al meu país?)

“El valencià és una llengua de segona per al PSOE, Podemos, EU i Blanes, però açò no quedarà ací!”, anuncia la coalició nacionalista local en una nota en la qual també es pregunta, en anglés, si“ can I speak valencian in my country? Is possible respect for everybody? ( “puc parlar valencià al meu país? És possible respecte per a tots?”).

El comunicat conclou agraint –des de Compromís – a tots aquells i aquelles que col·laboren en la campanya “GRABA TU PLENO” “per fer la feina que no fa l’Ajuntament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa