Diari La Veu del País Valencià
Baldoví: ‘Si no tenim grup propi, Marta Sorlí i jo anirem al grup Mixt’

RedactaVeu / València.

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, va manifestar ahir en el programa “Hora 25” de la cadena SER que lluitaran “fins a l’últim minut per tenir grup parlamentari propi” i que si al final no és possible descarta quedar-se en Podemos: “Si no tenim grup propi, la diputada per Castelló, Marta Sorlí i jo anirem al grup mixt, perquè ens presentem amb personalitat jurídica, un programa i un espai electoral concret, diferent al de Podemos”.

Des dels grups majoritaris “ens diuen que tots hem d’anar al grup parlamentari de Podemos, però jo no sóc de Podemos, si no podem sumar els nostres vots, per què ens diuen que som el mateix?”, es pregunta el diputat de Compromís en aquesta entrevista radiofònica.

Baldoví no va nomenar en l’entrevista els altres dos diputats de Compromís, Enric Bataller i Ignasi Candela, tots dos d’Iniciativa del Poble Valencià.

D’altra banda, Pablo Iglesias ja estudia l’alternativa d’un sol grup parlamentari confederal per a Podemos i les seues tres aliances de confluència a Catalunya (En Comú Podem), País Valencià (Compromís-Podem) i Galícia (En Marea). El grup hauria de tenir, segons l’esquema del dirigent, els quatre portaveus corresponents (el de Podemos pròpiament dit i el de les tres aliances territorials) i cada divisió desenvoluparia així mateix “la seua pròpia agenda”.

El secretari general del partit morat va subratllar que fins a dilluns que ve, quan la Mesa decidirà sobre aquest tema, seguiran tractant que la resta de formacions reconeguen a Podem el seu “dret” a tenir quatre grups diferents.

Comparteix

Icona de pantalla completa