Diari La Veu del País Valencià
La policia local de València forma joves amb síndrome de Down per a actuacions d’emergència
RedactaVeu / València

La Policia Local de València començarà a formar joves amb síndrome de Down sobre com han d’actuar davant d’una situació d’emergència, després de la satisfactòria experiència pilot que va realitzar el passat mes de novembre en què va participar un grup de l’ONG ASINDOWN.

Segons fonts municipals, l’experiència va resultar “tan satisfactòria i profitosa” que la Policia Local de València està adaptant per a aquest col·lectiu totes les sessions del pla “Ajudar a prevenir”, que es fa als centres educatius de la ciutat.

La primera de les xarrades es realitzarà aquest divendres, a les 18 hores, a les noves instal·lacions de la Unitat Policial de Ciutat Vella (nº 5 del carrer de Dalt), amb el títol ‘Actuació davant d’una situació d’emergència’. Els agents instruiran 30 alumnes, acompanyats per monitors i familiars, sobre unes normes senzilles i pràctiques de com actuar entre el moment en què es produeix una emergència i l’arribada dels serveis d’urgència.

En aquest sentit, els policies locals els donaran pautes sobre com evacuar un edifici, evitar el pànic davant de successos greus, on dirigir-se davant d’una urgència o fer les maniobres que permeten salvar vides, o perquè coneguen els telèfons d’emergència a què han de dirigir-se en cas de necessitar ajuda.

Pròximament, aquests alumnes participaran en sessions sobre els perills d’Internet i les xarxes socials, la prevenció de la violència de gènere i normes de convivència ciutadana, segons ha anunciat l’Ajuntament de València que comanda Joan Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa