Diari La Veu del País Valencià
UGT-PV celebra el Congrés Nacional Extraordinari

RedactaVeu / València.

Aquest dijous, 14 de gener, s’ha dut a terme el Congrés Extraordinari d’UGT-PV per a triar els representants de l’organització al 42 Congrés Confederal de març a Madrid. UGT PV ha votat la candidatura que contempla les 24 delegades que acudiran al Comitè Confederal com a representació de l’estructura territorial d’UGT PV.

Segons un comunicat d’aquest sindicat, la Comissió Executiva Nacional d’UGT-PV ha destacat la “importància del pròxim Congrés Confederal”, pel “moment polític i de canvi social en què ens trobem” i també pel moment de “canvis estructurals” en el qual està immersa la UGT.

En aquest sentit el secretari General d’UGT PV, Gonzalo Pino, ha esmentat que “en el pròxim congrés es canviarà de líder, i quasi la seua totalitat de la Comissió Executiva Confederal, a més de la nostra estructura per a fer-la més eficaç i eficient. I per açò cal acudir-hi amb participació activa i amb força, ja que en aquest moment els sindicats de classe hem d’opinar i influir a nivell polític i hem de ser capaços de reivindicar i de mobilitzar i arribar amb eixa embranzida al nostre congrés de País Valencià”

Per la seua banda, la secretària d’Acció Sindical, Marisa Baena, ha posat de relleu la necessitat de posicionar la negociació col·lectiva com a centre de les relacions laborals, entesa com a eina que va més enllà de superar els conflictes, i treballar-la des d’un punt de vista més ampli de cogestió en la vida de l’empresa, tot açò com a element a tenir en compte en el procés de canvis que aquest 2016 suposarà per al sindicat i que ha de ser punt clau per a l’UGT.

Un altre dels temes que han eixit en aquest Congrés ha sigut la necessitat de valorar positivament des d’UGT PV, la gestió dels Òrgans Confederals, donada la difícil realitat política viscuda en els últims quatre anys i com s’ha respost a la mateixa des dels òrgans confederals. En aquest sentit, el Congrés ha aprovat una resolució sobre aquest tema presentada per la Comissió Executiva Nacional.

Procés Congressual

Amb la celebració del congrés de hui, UGT PV finalitza el procés de congressos extraordinaris previs al 42 Congrés Confederal, iniciat al novembre del 2015 per part de les seues Federacions i Unions Comarcals. Fins a eixa data, les 6 Unions de Comunitat Autònoma i les 6 Federacions del sindicat han triat democràticament els seus representants de llista votada aquest dijous, amb una representació paritària: 50% dones i 50% homes.

A nivell confederal les Federacions Estatals d’UGT triaran els seus representants al Congrés Confederal, dins de tota la seua estructura i d’acord a l’afiliació corresponent.

Al Congrés Confederal acudiran 600 delegats dels quals el 40%, és a dir 240, representen les Unions i el 60%, és a dir 360, les Federacions. Dels 240 de la representació territorial a UGT PV li’n corresponen 24, és a dir el 10% del total sobre la base de la seua representativitat a nivell estatal.

En aquest enllaç podeu consultar el document de Resolució del III Congrés Extraordinari UGT-PV.

Comparteix

Icona de pantalla completa