Sebastià: ‘Molenbeek (Brussel·les) no és un niu de terroristes’ d’Estat Islàmic

'No integrar la diversitat és un gran error per part d'Europa i ara estem pagant les conseqüències'
14 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / Brussel·les-València
 
L'eurodiputat de Compromís–Primavera Europea, Jordi Sebastià ha volgut analitzar el clima que es viu en la populosa comuna de Molenbeek, Brussel·les, on s'ha desplaçat amb una delegació del Grup ALE - Verds. Aquest barri de la capital belga va ser tristament posat en el mapa després dels atemptats de París del passat mes de Novembre, assenyalant aquesta localització com el niu i font de captació dels integrants d'Estat Islàmic, comportant a l'estigmatització dels seus habitants.
 
Sebastiá s'ha reunit, amb la resta de la delegació, amb diferents associacions de dones, joves i treballadors socials especialitzats en lluitar contra la radicalització on han pogut comprovar de primera mà com aquests col·lectius lluiten contra la radicalització dels joves i la poderosa influència dels reclutadors. “Aquest fort arrelament que poden sentir per Estat Islàmic, lluny d'obeir a factors religiosos, atén a causes econòmiques. La població juvenil està turmentada per una alta taxa d'atur, superior al 40%”, segons han informat els experts de la zona. Aquest fet unit a la poderosa propaganda converteix els joves “en un blanc fàcil”.
 
“Casos com el de Molenbeek són un gran exemple que no integrar la diversitat és un gran error per part d'Europa, del qual ara estem pagant les conseqüències”, afirma Jordi Sebastià. Per a l'eurodiputat de Compromís – Primavera Europea aquesta visita ha servit “per a conèixer un barri que no és un niu de terroristes com se'ns ha presentat i on moltes organitzacions populars lluiten per a integrar la gent i cobrir un paper que l'Estat no ha sabut fer”, conclou Sebastià.
 
Jordi Sebastià és membre de la Delegació per a les relacions amb els països del Magrib i la Unió del Magrib Àrab en l’Europarlament. 
next