Diari La Veu del País Valencià
Impuls per a la rehabilitació del Colomer Zurita com a edifici emblemàtic de Morella
RedactaVeu / Morella

Aquesta actuació de substitució de cobertes i reparació integral de façanes és de vital importància per al manteniment i posada en valor d’un dels edificis històrics més emblemàtics de la capital dels Ports.

Les actuacions que ja s’han dut a terme permetran que aquest important edifici del segle XIX no es degrade i es puga utilitzar en un futur per la societat morellana, ja que és un dels monuments més importants del patrimoni morellà i de les comarques del Nord. Amb l’aïllament i substitució de les cobertes s’evitarà l’entrada d’humitats al recinte, centrant-se ara els treballs en la rehabilitació integral dels elements de les façanes.

“Es tracta de treballs de rehabilitació que requereixen de la màxima cura i professionalitat per a no danyar ni un dels elements significatius d’aquest edifici amb tanta importància en la història de Morella, i són obres molt costoses donades les grans dimensions d’aquest complex i l’antiguitat dels materials, un edifici que volem recuperar perquè el puguen gaudir tots els morellans”, ha indicat el diputat Juan Bautista Juan.

Multiplicar les oportunitats turístiques de Morella

Aquesta actuació sobre la millora estructural de l’edifici Colomer Zurita que conclourà en les pròximes setmanes, és un pas més en la consecució d’un ampli pla d’inversió impulsat per la Diputació per a multiplicar les oportunitats turístiques de la comarca dels Ports a través de la valorització dels recursos històrics dels seus municipis.

Així, aquesta obra se suma a altres empreses com la rehabilitació en la Casa Sant Joan de Cinctorres, o les que s’estan duent a terme per a millorar les carreteres i visibilitzar els recursos turístics de la comarca, com les jornades gastronòmiques o els esdeveniments esportius inclosa la Volta a Espanya que travessarà el seu territori el pròxim mes de setembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa