Diari La Veu del País Valencià
Més de 2 milions d’euros per al foment del valencià en l’àmbit associatiu i empresarial

RedactaVeu / València.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha anunciat que el seu departament destinarà 2,1 milions d’euros per al foment del valencià en l’àmbit empresarial i associatiu.

Trenzano ha realitzat aquest anunci després de la reunió mantinguda aquest matí amb representants de la Unió Gremial-Federació de Gremis i associacions del Comerç Valencià, en la qual s’han abordat les diverses línies de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i aquesta entitat empresarial.

Per al director general, “la Generalitat aposta per la presència del valencià en tots els àmbits de la societat i per tant era necessari apostar també pel valencià en el sector empresarial i associatiu, especialment per la seua implantació en l’àmbit local”.

Per tot això, s’estan preparant dues ordres d’ajudes dirigides a entitats sense ànim de lucre, universitats, organitzacions sindicals i entitats com la Unió gremial, així com a empreses privades, especialment xicotets comerços, les bases de les quals s’estan redactant amb la participació de tots els sectors interessats. D’aquesta manera, el director general està mantenint reunions amb representants d’aquestes entitats per a escoltar quines són les seues necessitats i poder atendre les peticions corresponents.

En concret, l’ordre d’ajudes a les entitats associatives comptarà amb 1,1 milió d’euros, i la dirigida a les empreses tindrà un pressupost d’un milió d’euros. En aquest últim cas, a més de promocionar el valencià es fomentarà l’ús d’altres llengües, com l’anglés, de manera que les entitats empresarials aposten pel multilingüisme.

D’altra banda, el director general també ha anunciat la creació d’un segell de qualitat lingüística mitjançant el qual s’acredite l’interés de l’empresa pel multilingüisme. Aquest segell s’està treballant conjuntament amb les conselleries d’Hisenda i Economia Sostenible, amb la finalitat de dotar-lo d’avantatges econòmics que podran gaudir aquelles empreses que es distingisquen amb aquest segell.

Comparteix

Icona de pantalla completa