Diari La Veu del País Valencià
S’obri el camí per poder veure TV3 i IB3 al País Valencià
L. Part / València

El fet de poder veure al territori del País Valencià les emissions de les televisions autonòmiques catalana i balear està hui més a prop. O almenys això es desprèn de l’anunci realitzat pel síndic de Compromís després d’una trobada amb representants d’ACPV, en la qual Fran Ferri ha posat damunt la taula el full de ruta per tal de fer efectiu aquest dret informatiu dels valencianes i valencianes que ara per ara, malauradament, no poden veure TV3 ni IB3 en la televisió convencional.

La reunió entre el síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, amb el diputat Jordi Juan, aquest matí de dimarts amb una representació d’Acció Cultural del País Valencià, ha tingut com a objectiu avaluar les possibilitats tècniques i jurídiques per oferir l’emissió dels mitjans públics dels territoris veïns, impulsant una àmplia oferta audiovisual en valencià.

Gaudir de TV3 i IB3 “com més prompte millor”

Segons Ferri, “el full de ruta a seguir és estudiar totes les vies que ens permeten, com més prompte millor, poder gaudir de televisions com TV3 o la cadena pública balear IB3”. No obstant això, ha advertit que tot això “evidentment” s’ha de fer “respectant la legalitat i les condicions tècniques necessàries” per a fer-ho possible, i també “valorant l’estat de la xarxa pública de repetidors i l’equip tècnic existent de RTVV”.

Un moment de la reunió celebrada aquest dimarts. Foto: Compromís Corts.

“És necessari que els valencians i valencianes tinguen uns mitjans de comunicació públics en valencià” -ha defensat Ferri en un comunicat-, com també, “que puguen accedir als d’altres de territoris veïns que emeten en la nostra llengua”.

Per tal de fer-ho realitat, el diputat de Compromís ha anunciat que des del seu grup parlamentari treballaran “braç a braç” amb el Govern del Botànic i la societat civil “per tal de garantir la llibertat d’expressió de la ciutadania valenciana, comptant amb mitjans públics, plurals, de qualitat i en valencià que, en un futur, puguen tindre una important projecció en altres territoris; i aprofitant les tecnologies actuals per a ampliar l’oferta audiovisual a la qual puga accedir la societat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa