La companyia valenciana ‘Perros Daneses’ porta a la Rambleta els versos de Vicent Andrés Estellés

‘Un entre tants’, el 15 i 16 de gener a les 20.30 hores
8 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La companyia valenciana ‘Perros Daneses’ porta a l'escenari els versos del poeta Vicent Andrés Estellés en un emocionant muntatge que reuneix literatura i expressió corporal. A més, serà l'última oportunitat de veure aquest espectacle sobre el taulat.

Aquesta peça teatral cerca desentranyar la realitat d'Estellés com a creador, artista i intel·lectual. En paraules de Javier Sahuquillo, director de l'obra, “Un entre tants és un enfrontament entre l'home i la Història, un duel entre una societat totalitzadora que tracta d'anul·lar a l'individu i un artista que pren consciència de sí mateix i decideix lluitar per les seues conviccions”.

“El meu romanç amb la poesia d'Estellés ha sigut una bonica història d'amor”, confessa el director. Quan a Javier Sahuquillo li van demanar que homenatjara Estellés sobre un escenari, va acceptar el repte sense dubtar-ho, encara que les seues referències sobre l'autor eren més aviat vagues. Es va posar a la feina: va parlar amb la família del poeta, va veure documentals però, sobretot, va bussejar de manera frenètica en l'obra de l'escriptor fins a arribar a conèixer a la persona en el dia a dia, a Vicent Andrés Estellés envoltat d'amics i familiars.


 
La jove companyia valenciana atorga una nova vida als versos de l'escriptor i periodista valencià. ‘Un entre tants’ és el seu particular homenatge a una de les figures més reivindicatives de la llengua i cultura valenciana. Gonzalo Azcona i Javier Sahuquillo proposen una dramatúrgia que combina el teatre amb la poesia, utilitzant l'expressió corporal per donar vida a les paraules del poeta valencià.

Passatges biogràfics, versos i història s'uneixen en una posada en escena imaginativa, amb un fort component visual.

Els cossos i moviments dels actors Pau Gregori, Santiago Martínez, Laura Sanchis, José Juan Sevilla i Paloma Villardepablo ofereixen nous matisos i potencien l'expressivitat dels poemes en una original peça en la qual els versos d'Estellés es fan corporis, trobant sobre les taules una nova veu, diferent a la qual ofereix la lectura silenciosa dels seus llibres.
 

 
next