Diari La Veu del País Valencià
Castedo encara exerceix d’alcaldessa d’Alacant: Els reis d’Orient visiten sa casa
RedactaVeu / Alacant

Gabriel Echávarri ha lamentat que els Reis Mags –representats pel president de la Federació de Festes en Barris d’Alacant, Rafael Martí; l’estilista de la Federació de Fogueres, Miguel Ángel Leal, i el president de la Federació de Fogueres i Barraques, Manolo Jiménez– visitaren aquest dimecres al matí l’exalcaldessa, transportats pel xofer del cotxe oficial del consistori.

L’alcalde els ha acusat de no estar “a l’altura del càrrec que l’Ajuntament els va concedir” i no exercir la seua responsabilitat com a “superherois” que són.

Echávarri ha recalcat que es van assabentar d’aquest “viatge extra” de les seues Majestats d’Orient per les fotos que la mateixa Castedo va penjar en la xarxa social Facebook, a les quals l’exedil va afegir el comentari: “A ells els vaig deixar jo nomenats i en les visites que anaven fent als centres de majors, ja que van parar a fer-me una besada. Normal”.

Al seu parer, “no és presentable” que els Reis vagen a casa d’un particular quan hi havia “milers d’alacantins tota la vesprada esperant per a veure’ls”. En aquesta línia, ha manifestat que aquests són els “privilegis” amb els quals l’equip de govern –PSOE, Guanyar i Compromís– vol acabar.

Així mateix, l’alcalde ha criticat que un dia després d’aquests fets, el PP “no ha dit absolutament res” perquè, al seu entendre, veuen “normal” la “confusió entre el públic i el privat i que vagen a complimentar una ciutadana més, que és el que és avui dia l’exalcaldessa d’Alacant”. Per a Echávarri, el PP s'”obstina” a “enfosquir” totes les dades positives de la campanya de Nadal “tornant a traure els seus zombis de l’armari per a ocupar minuts de glòria”.

Així, el primer edil ha anunciat que ha demanat “una explicació esbrinament” del que ha ocorregut i ha avançat que ja té l’itinerari que van recórrer, en el qual el conductor tenia instruccions d’anar on li indicaren les seues Majestats i en el qual, a més de l’habitatge de Castedo, van visitar dos asils i un restaurant, on hi havia un dinar d’una foguera.

En aquest sentit, s’ha referit a la modificació del tradicional menjar de traspàs de poders dels Reis Mags, una àgape a què “convidava” el restaurant i que van eliminar perquè “no hi ha res gratis”. En aquest cas, ha manifestat que a l’octubre, quan es trien els Reis de l’any que ve, es farà un dinar “més auster” que pagarà l’Ajuntament, i ha rebutjat que la visita a Castedo puga obeir a un possible malestar dels tres representants per l’eliminació del dinar.

Comparteix

Icona de pantalla completa