Diari La Veu del País Valencià
Santiago Quinto guanya el I Concurs de Composició de l’FSMCV i la Diputació d’Alacant

RedactaVeu / Alacant.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Diputació d’Alacant han lliurat, hui, a Santiago Quinto Serna (Albatera, Baix Segura 1971) els 4.000 euros amb què està dotat el I Concurs de Composició d’Alacant per a banda de música, una convocatòria amb finalitats pedagògiques que ha reconegut la seua obra “Pequeña música, grandes talentos”.

En aquesta primera edició, convocada per l’FSMCV i patrocinada per la Diputació d’Alacant, s’han presentat 18 composicions dirigides a les formacions (banda de l’escola, banda d’educands, banda juvenil…) i grups instrumentals amb caràcter formatiu que agrupen les escoles de música de les societats musicals per a components amb un nivell tècnic comprès aproximadament entre 3r i 4t d’Ensenyaments Elementals, tal com s’establia en les bases del concurs.

Els objectius que persegueix l’FSMCV i la Diputació d’Alacant amb aquest concurs obert a tots els compositors és promocionar la creació d’obres per als conjunts instrumentals de les escoles de música des d’una perspectiva pedagògica. Les composicions presentades havien de complir amb unes directrius tècniques i pedagògiques enfocades a l’aula de música per a treballar aspectes bàsics de l’assignatura d’una forma amena amb diverses eines de treball, la labor del professor de música i l’aportació de l’autor de l’obra.

Quinto Serna ha explicat que es va plantejar la creació com “una peça senzilla, agradable i flexible, pel seu caràcter pedagògic. Es tracta d’una obra dividida en quatre moviments, que es pot dur a terme amb o sense narrador i que, entre altres coses, inclou una adaptació del joc de les cadires musicals”.

Per la seua banda, el jurat ha descrit l’obra guanyadora com a “molt interessant, perquè permet la possibilitat de treballar amb xiquets sense que el nivell d’estudis siga un problema important. Musicalment té una qualitat que atrau en assajar-se i els motiva per a la seua posada en escena. A nivell didàctic, la proposta és completa i senzilla en la seua execució”.

Comparteix

Icona de pantalla completa