Diari La Veu del País Valencià
CCOO-PV denuncia discriminació i sexisme en una oferta d’ocupació a Alcampo

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

CCOO PV denuncia que la contractació per a vendes en les campanyes nadalenques dels supermercats Alcampo “són discriminatòries i sexistes”. La federació de Serveis del sindicat ha constatat com, a través d’un cercador d’ocupació, “es realitzen exigències tals com residir en un lloc determinat, tenir la talla entre la 36 i 40, una altura mínima d’1,63 i una edat entre 26 i 42 anys”.

Per al sindicat, aquestes exigències per a treballar, en ple segle XXI, “són indignants i insultants i estan fora dels principis tant constitucionals com dels principis d’igualtat. Per a CCOO és delictiu que es discrimine a joves, a adultes de més de 42 anys, i a la majoria de dones que no complisquen amb la tirania de les talles 36-40”.

“Resulta incomprensible que s’estiga discriminant i vulnerant tot un seguit de lleis i normes que van des dels articles 14 i 19 de la Constitució Espanyola, tots els principis reguladors de la Llei Orgànica 3/2007 per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes, així com el Pla d’Igualtat d’Alcampo”, segons el sindicat.

Denúncia a Inspecció i al Síndic de Greuges

CCOO PV ha emprès una sèrie d’accions exigint responsabilitats que passen per la denúncia realitzada davant la Inspecció de Treball, a la Conselleria d’Igualtat i la d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, davant el Síndic de Greuges i davant la Comissió d’Igualtat d’Alcampo.

Comparteix

Icona de pantalla completa