Diari La Veu del País Valencià
El marit de la consellera Montón renuncia a ser gerent d’Egevasa

RedactaVeu / EP / València.

El marit de la consellera de Sanitat i Salut Pública, Carmen Montón, ha comunicat la seua renúncia al càrrec de gerent de l’empresa mixta Egevasa després de, segons consta en un escrit dirigit a la Junta General i el Consell d’Administració, “l’ús partidista” que considera que s’ha fet del seu nomenament i per a no “perjudicar l’empresa ni el servei públic que presta”.

En l’escrit, Alberto Hernández Campa assenyala que el passat 29 de desembre es va adoptar per unanimitat de la Junta General d’Egevasa i posteriorment en el seu Consell d’Administració, l’acord del seu nomenament com a director gerent de l’empresa i agraeix la “confiança personal i professional” dipositada en la seua persona.

No obstant això, aquest mateix dijous, “després de l’ús partidista que s’ha fet d’aquest nomenament”, considera que ha de renunciar a prendre possessió del lloc “amb la finalitat de no perjudicar l’empresa ni el servei públic que presta”.

“Prenc aquesta decisió conscient des d’una llarga trajectòria professional”, assenyala, i afig que continuarà amb el seu actual lloc de treball “i rebutjant ser instrumentalitzat en una estratègia d’erosió”.

Per la seua banda, el síndic del grup parlamentari Podem, Antonio Montiel, ha insistit hui en la necessitat de comptar amb un codi ètic en els nomenaments d’alts càrrecs en l’administració, després de la renúncia d’Alberto Hernández Campa, marit de la consellera de Sanitat, Carmen Munt, com a gerent en Egevasa. En aquest sentit, Montiel ha assenyalat que la dimissió del marit de la consellera de Sanitat “ens reafirma en la posició que hem mantingut des que vam conèixer la notícia del seu nomenament en Egevasa: ha d’existir un estricte codi ètic per als càrrecs de qualsevol administració pública”.

Cal recordar que el passat dimarts 27, la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, va ‘lamentar’ el nomenament del gerent de l’empresa pública d’aigües en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell. “Ja saben el que pense jo d’aquestes situacions i encara que la decisió ha sigut del consell d’administració d’Egevasa no em sembla estètic aquest nomenament”, va apuntar dient que “la mujer del César no solo debe ser honrada, sino que debe parecerlo, y el marido también”.

Comparteix

Icona de pantalla completa