Diari La Veu del País Valencià
‘El PSPV ha criticat el nepotisme’ del PP, però en el nomenament d’Egevasa ‘no en veu’
Europa press / València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va assegurar ahir que “no veu nepotisme” en el nomenament del marit de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, com a gerent de l’empresa mixta Egevasa i ha instat al fet que explique aquesta designació qui així ho haja decidit.

“El PSPV ha criticat el nepotisme. Si estiguérem en un cas de nepotisme seria igualment criticable. Jo no ho veig que siga així, però açò és un nomenament que haurà d’explicar qui l’haja fet”, argumentà el president de la Generalitat.

Així ho explicava en ser preguntat per les declaracions de la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, qui dimarts va considerar que el nomenament d’Alberto Hernández Campa com a gerent de l’Empresa General Valenciana de l’Aigua SA, (Egevasa) “no és estètic” i al·ludia als conceptes de transparència i ètica arreplegats en l’acord de govern denominat ‘Acord del Botànic’ per a assegurar que, en qüestions polítiques, “la dona del César ha de ser-ho i semblar-ho, i el marit també”.

Puig ha manifestat que no valora els nomenaments d’altres administracions –Egevasa és una empresa mixta amb participació de la Diputació de València–.

Insistit en aquesta qüestió i, en tractar-se del marit d’una consellera, ha indicat que a ell “no li ha de demanar permís cap membre del seu govern per al que hagen de fer persones del seu entorn”. “Açò és obvi. Cadascú té la seua llibertat i, de fet, allò que cal veure és si les persones són adequades o no per als llocs que ocupen”, ha defensat Puig. Preguntat per les crítiques que en el seu moment va fer el partit socialista a aquest tipus de situacions quan el PP governava la Generalitat, el president ha manifestat: “El PSPV ha criticat el nepotisme. Si estiguérem en un cas de nepotisme seria igualment criticable. Jo no ho veig que siga així, però açò és un nomenament que haurà d’explicar qui l’haja fet”.

Comparteix

Icona de pantalla completa