Diari La Veu del País Valencià
Un centenar de regidors de la CUP signen un manifest a favor d’un acord amb Junts pel Sí
ACN / Barcelona

Un centenar de regidors de la CUP han signat un manifest a favor d’arribar a un acord amb Junts pel Sí que faça viable una investidura i que permeta la formació del Govern per poder iniciar la desconnexió amb l’Estat espanyol “de manera immediata”.

Els signants formen part de la plataforma CUP-Poble Actiu i s’adrecen tant a Junts Pel Sí com a la CUP-CC perquè siguen “molt conscients” que el futur del país està “en bona part” a les seues mans. Per això els reclamen que siguen “dignes” de “l’esperança d’aquest poble” i de les persones que “han deixat la vida” defensant-ne la “dignitat” i la “llibertat”.

Els signants del manifest demanen a les dues formacions “generositat, flexibilitat i empatia” i recorden les “manifestacions més multitudinàries que es recorden”. En aquest sentit consideren que el suport social “ampli” a la independència actual és un “bé col·lectiu” que cal “preservar i fer créixer encara més”. Per això alerten que “de cap de les maneres” s’hauria de posar “en perill” ni “dilapidar” per “manca de l’esforç polític necessari”.

Els membres de CUP-Poble Actiu consideren que el camí cap a la independència comportarà un “aprofundiment” de la democràcia i una “possibilitat real” de dur a terme “conquestes socials rellevants”. Per això exigeixen un “esforç màxim” per poder fer “efectiva aquesta oportunitat”.

També insten ña CUP-CC a aprofitar la “força” que li han donat les urnes del 27 de setembre per “introduir” al país un “alt contingut transformador” de les estructures socials i econòmiques “al servei de les classes populars i respectuoses amb el territori”. També per “garantir” fermesa en el “procés d’alliberament”.

Finalment, els signants del manifest rebutgen la possibilitat d’haver d’anar a unes eleccions avançades el mes de març vinent, una eventualitat que consideren “molt negativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa