Diari La Veu del País Valencià
Ribó vol acabar amb el bou embolat a les pedanies
RedactaVeu / València

A l’últim ple celebrat aquesta setmana, l’alcalde va defensar el foment del comportament cívic per part dels participants i espectadors en els festejos populars perquè convergisquen l’oci i l’entreteniment amb el respecte als animals.

Així mateix, va proposar que prevalga la seguretat “com a element essencial per a l’adequat desenvolupament de la celebració, i que es garantisca i millore l’aplicació de la normativa per a previndre accidents i prohibir taxativament la participació de menors en aquestes festes”.

La proposta es va aprovar, amb el suport del Grup Municipal Ciutadans, com a alternativa a la moció defensada pel portaveu del Grup Popular, Alfonso Novo, per a la defensa de la tradició valenciana de “Bous al carrer”. En la seua intervenció, aquest regidor va argumentar “que, a més de l’arrelament que té aquesta festa entre la població, cal considerar el seu impacte econòmic i turístic, així com l’existència d’una normativa sobre el tema”.

En el debat generat per aquesta moció, en el qual el regidor del Grup Municipal Ciutadans Manuel Camarasa es va fer ressò “de la inquietud dels veïns de les pedanies valencianes que celebren aquestes tradicionals festes”, l’alcalde Joan Ribó va explicar que l’objectiu de l’equip de govern és “treballar perquè a València s’eradiquen les pràctiques de bous al carrer menys respectuoses amb els animals, com és el cas dels bous embolats’”.

L’alcalde va argumentar “que les tradicions, per arrelades que es troben, no tenen perquè mantindre’s”. Finalment, Joan Ribó va instar la corporació per tal que reflexione tant sobre el dolor dels animals com el nombre de persones que han sigut víctimes d’accidents ocasionats amb motiu de la realització dels “bous embolats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa