Diari La Veu del País Valencià
El tripartit aprova el pressupost del canvi al País Valencià
RedactaVeu / EP / València

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimarts amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Podem i l’oposició de PP i Ciutadans els pressupostos de la Generalitat per a 2016, els primers del nou Govern valencià. Així, amb 53 vots a favor i 41 en contra s’ha donat llum verda a aquests comptes després del debat parlamentari més breu que es recorda per a aquesta llei, ja que ha durat dos dies i mig en comissió i no arriba a dues jornades completes en sessió plenària.

Després d’aquesta votació, que ha finalitzat amb una aplaudiment de la bancada de l’esquerra de l’hemicicle, el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mònica Oltra, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, s’han fos en una abraçada.

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2016 a nivell consolidat: administració general, empreses i altres organismes depenents, ascendeixen a 18.370 milions, enfront dels 18.209 milions de 2015, la qual cosa suposa un increment del 0,9 per cent. Sense incloure organismes dependents, el pressupost ha passat de 17.191 milions a 17.155 milions, la qual cosa implica una reducció del 0,2 per cent.

Els comptes per al pròxim any van ser debatuts la setmana passada en la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda, en la qual es van aprovar, de les 1.540 esmenes presentades, encara que 110 es van retirar, una esmena tècnica i 339 parcials: 139 conjuntes de PSPV, Compromís i Podem; 53 del PP, tres del PSPV, 14 de Compromís, 33 de Ciutadans i 97 de Podem, A més es van aprovar 54 esmenes d’aproximació que van comportar la retirada de 68.

De les 1.023 esmenes parcials que quedaven vives, encara que C’s ha retirat bona part de les quals va presentar, en el ple celebrat el dilluns i aquest dimarts s’han aprovat 15. En concret, quatre tècniques, dues d’aproximació com una d’Economia i una d’Educació, així com nou esmenes presentades per Ciutadans per augmentar la dotació a la Institució Firal Alacantina (IFA) i a sectors tradicionals valencians per una equivocació a l’hora de votar els diputats de Podem, que segons ha explicat el parlamentari d’aquest grup David Torres, pensaven que estaven votant el pressupost de la secció sencera.

Comparteix

Icona de pantalla completa