Diari La Veu del País Valencià
2015, l’any del canvi en deu notícies

RedactaVeu / València.

El 24 de maig de 2015 va arribar per fi el canvi al País Valencià. La unió dels vots del PSPV, Compromís i Podemos aconseguien desbancar al PP. Ximo Puig i Mònica Oltra aconseguirien, després de complicades negociacions, la presidència i vicepresidència de la Generalitat. També moltes ciutats, Alacant, Castellòn i València, entre altres, passen a ser governades per l’esquerra. Joan Ribó substitueix a Rita Barberà, tristament famosa pel seu espectacle de el “caloret” tres mesos abans. L’any acaba amb eleccions estatals. Els resultats en el País Valencià col·loquen al PP primer amb un gran desgast i situen a la candidatura de Compromís-Podemos en segona posició i la possibilitat que es forme un grup parlamentari valencianista en el Congrés de Diputats.

————————————–

1 / Dilluns, 23 de febrer de 2015

[Vídeo] Comunicat oficial de Xavi Castillo sobre el #caloret

Xavi Castillo, Pot de Plom, ha fet un comunicat oficial sobre els esdeveniments ocorreguts ahir en la Crida protagonitzats per Rita Barberà .

No us perdeu la versió de Xavi Castillo sobre Rita Barberà.

————————————–

2 / Dimecres, 25 de febrer de 2015

Un veí és retingut a Castelló per parlar valencià

Un nou incident relacionat amb la vulneració dels dret a expressar-se en valencià ha tingut lloc a la ciutat de Castelló, segons han informat fonts de Compromís. Així, J.A.S. veí de la capital de La Plana, va estar retingut el passat dimarts per una patrulla d’agents de la Policia Nacional, dins del casc urbà de Castelló, després d’haver comés una lleu infracció de trànsit per excés de velocitat.

————————————–

3 / Dimecres, 4 de març de 2015

Amàlia Garrigós aconsegueix burlar la censura de Barberà

La censura ha tornat a fer acte de presència al balcó de l’Ajuntament de València durant la mascletà, si bé en aquesta ocasió, els extreballadors de RTVV han aconseguit evitar-la momentàniament. La periodista Amalia Garrigós ha aconseguit abocar-se al balcó amb una samarreta amb la inscripció “RTVV, la volem nostra, sense corrupció, en valencià, de qualitat, pública, plural” i mostrar un jupetí reivindicatiu. A l’instant, ha sigut obligada a abandonar el balcó consistorial.

————————————–

4 / Dimarts, 7 d’abril de 2015

Localitzats els 141 treballadors d’Iberdrola atrapats pel despreniment a Cortes de Pallars

Els 141 operaris d’Iberdrola que treballaven a l’interior d’un túnel situat en la Central Hidroelèctrica ‘La Muela’ de Cortes de Pallars i que s’han vist afectats per un despreniment de terres que s’ha produït aquest dilluns en el quilòmetre 13 de la CV-428 estan sans i estalvis, segons ha pogut saber aquest diari de fonts de l’operatiu de rescat.

————————————–

5 / Divendres, 10 d’abril de 2015

Carta pares de Guillem Agulló sobre els insults del 9 d’Octubre al seu fill

“Guillem i els seus amics estan on hi ha gent lluitant contra la discriminació, ja siga racial, de gènere, laboral, lingüística… I també per la justícia social, pels drets humans, en contra de la pobresa, dels desnonaments, de l’atur, de l’homofòbia… Guillem està, en cadascuna de les persones honrades que estimen el seu país, la seua llengua, la seua cultura, la seua música, la seua gent. Està en cada racó del seu País, que amb tota l’alegria del món, aspira a la seua llibertat”.

————————————–

6 / Diumenge, 24 de maig de 2015

El País Valencià diu prou! Hi ha València, hi ha País Valencià

Aquesta nit el País Valencià ha dit prou a 20 anys d’hegemonia d’una dreta que ha resultat devastadora en tots els àmbits i que s’havia convertit en el paradigma de la corrupció al sud d’Europa, avergonyint a tots els valencians. València lidera el que cal preveure com un canvi profund del país capaç de superar la situació de ruïna econòmica, desprestigi exterior i col·lapse institucional.

————————————–

7 / Dissabte, 20 de juny de 2015

L’última jugada de la Conselleria d’Educació

La Conselleria d’Educació, amb la consellera Català en funcions, ha fet arribar a les EOI un correu electrònic en què demana que no s’oferisquen els grups de valencià que tinguen “un nombre baix d’alumnat”. I hi afegeix que, en el cas que cada EOI no ajustara aquests grups, ho farien des del Servei de Planificació Educativa.

————————————–

8 / Dimarts, 21 de juliol de 2015

Més de 1.800 militants de Compromís, en contra de la coalició amb Podemos

Ja en són més de 1.800 els militants de Compromís que han signat el manifest “Per una veu pròpia valenciana a les corts espanyoles”. Es tracta d’un text contra un possible pacte de Compromís amb Podemos per a les eleccions espanyoles. Batlles, diputats, regidors, militants i simpatitzants han signat el manifest “en contra d’una coalició amb un partit amb seu a Madrid”.

————————————–

9 / Divendres, 18 de desembre de 2015

Educació convoca 1.055 places docents en 2016. Consulteu la distribució de cossos

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat hui la convocatòria d’oposicions en el transcurs de la Mesa Sectorial d’Educació amb una primera proposta de cobrir 1.055 places docents, la qual cosa representa el 100% de la taxa de reposició de la plantilla. Aquesta proposta constitueix la major oferta pública d’ocupació de l’ensenyament valencià des de l’any 2010.

————————————–

10 / Diumenge, 20 de desembre de 2015

20D-País Valencià: Compromís-Podemos supera al PSPV

El PP aconsegueix 11 dels 20 diputats que tenia amb el 31,17% dels vots, Compromís-Podemos obté 9 escons i el 25,0% dels vots, PSPV 7, passa a ser la tercera força amb 20,35% i 311.485 vots; Ciudadanos es queda amb 5 escons i el 15,66% dels sufragis i EUPV-UP no obtindria representació.

Comparteix

Icona de pantalla completa