Diari La Veu del País Valencià
Puig i Oltra descarten canvis en el Consell després que Compromís-Podemos supere el PSPV
EP / València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha descartat aquest dilluns la possibilitat de canvis en el Consell com a conseqüència dels resultats electorals del 20D i ha recalcat que “aquests comicis són en clau nacional, no autonòmica”, mentre la vicepresidenta, Mònica Oltra, ha negat també aquesta possibilitat i ha recordat que “existeix un pacte per a quatre anys”, l’Acord del Botànic, subscrit per PSPV, Compromís i Podem.

Així s’han pronunciat tots dos als passadissos de les Corts en ser preguntats per la possibilitat que els resultats de les estatals, en les quals la coalició formada per Compromís-Podem ha aconseguit 9 escons, enfront els 7 del PSPV, que s’ha quedat com a tercera força política, pogueren provocar canvis en el Govern valencià.

Sobre aquest tema, Puig ha subratllat que “l’esquerra és molt més plural que la dreta” però les eleccions “són en clau nacional, ni més ni menys” i els “vots captius no existeixen”. A més, ha reiterat que el Consell “gaudeix de bona salut i no té símptomes d’esgotament”.

Per la seua banda, Oltra també ha manifestat que els resultats electorals tenen “repercussió en el Congrés i en el Senat, en principi res més”, i en ser preguntada sobre si garanteix que no demanarà la Presidència de la Generalitat al PSPV o que siga per torns, ha afirmat que no ho farà.

Així mateix, el portaveu de Podem, Antonio Montiel, també ha descartat que demanaran canvis en el Consell perquè “no està en la lògica de les coses extrapolar les dades de les generals” i, a més, “està funcionant raonablement bé”.

Comparteix

Icona de pantalla completa