Diari La Veu del País Valencià
Les eleccions ‘amb menys incidents’
RedactaVeu / EP / València

Les eleccions estatals del 20D són les ‘eleccions amb menys incidents’ registrats “en el moment de constitució” de les meses electorals i d’obertura de col·legis, que s’ha dut a terme a les 9 del matí segons ha informat aquest matí en roda de premsa a València el delegat del Govern estatal al PV, Joan Carlos Moragues, per a informar sobre les incidències en l’obertura de col·legis i la constitució de les meses electorals.

No obstant açò, el delegat s’ha referit a diverses incidències: la identificació de tres persones que, durant la matinada d’aquest diumenge, van accedir a l’Institut Llibertes de Torrevella (el Baix Segura) i van realitzar “pintades en els fanals” amb les paraules “anarquia” i el nom d’un partit polític. La Policia ha obert diligències contra aquestes tres persones, que han quedat en llibertat, segons ha informat el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues.

Així mateix, el Col·legi Públic Verge del Pilar de Los Montesinos (Alacant) ha aparegut amb silicona en el pany d’una de les seues portes, un fet que no ha impedit la normal constitució de la mesa electoral, ja que els presidents i vocals han accedit a l’interior de l’edifici per una altra porta, segons ha informat el delegat.

L’última de les incidències s’ha registrat en la Biblioteca San José d’Elx (Vinalopó Mitjà), on s’ha presentat un vocal que no era la persona designada i que ha sigut substituït per un suplent, la qual cosa ha generat un retard en l’inici de les votacions. Així, en aquest col·legi electoral, l’horari de votació s’ampliarà fins a les 20.30 hores d’aquest diumenge.

El delegat del Govern a la Comunitat també ha esmentat l’absència d’alguns altres presidents de mesa i vocals, que han sigut substituïts per suplents, i la intervenció de propaganda electoral als voltants d’alguns col·legis. No obstant açò, ha incidit en la “normalitat” de l’obertura de col·legis.

3,61 milions de valencians citats a votar en 2.237 col·legis i 11.528 urnes

Més de 3,61 milions de valencians estan cridats a votar en els comicis d’aquest diumenge, en els quals més de 57.000 persones són nous votants.

Així mateix, ha apuntat que al País Valencià hi ha oberts 2.237 col·legis electorals amb 11.528 urnes. A més, es disposa de més de 50 milions de paperetes. Quant al dispositiu de seguretat, ha subratllat la presència d’un total de 8.800 agents i forces de seguretat de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa