Rajoy demana el vot als que no volen ‘una coalició que duga el país a la ruïna’

El candidat del PP esperona la militància i els agraeix el suport a un partit que no "és un invent de fa mitja hora ni producte de cap operació de màrqueting ni plató de televisió"
18 desembre 2015 01:00h
ACN / València

El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat aquest divendres el vot a tots aquells que volen que guanye el PP però també a aquells "que no volen que hi haja una coalició que duga el país a la ruïna".

Durant el seu darrer gran acte de campanya a València, davant més de 5.000 persones, ha advertit que algunes formacions estan jugant a una coalició entre Podemos, PSOE, "uns quants nacionalistes i uns quants d'extrema esquerra". Davant això, ha defensat que el PP és "el valor segur, el que donarà la cara i el que defensa el que tu creus". Al llarg de la seua intervenció, el candidat ha esperonat la militància i ha dit que el partit "no és un invent de fa mitja hora ni producte de cap operació de màrqueting ni plató de televisió". Rajoy s'ha mostrat convençut que guanyarà diumenge perquè "la victòria és de qui treballa per ella, té fe, es creu el que fa i diu: estic disposat a guanyar i guanyaré. Això és el que passarà diumenge".

El líder del PP ha agraït la fortalesa dels militants, el fet d'haver aguantat i tenir "estima als colors del PP i ha dit que està "per guanyar les eleccions", afirmació que ha provocat crits de "oa, oa, oa, Rajoy a la Moncloa", entre els assistents. Rajoy ha remarcat que la campanya es clausura a València per primera vegada perquè el PP és un gran partit, "perquè ho dic jo, ho sent així i l'estime".

El líder dels populars ha recordat que el PP té més de 40 anys d'història i que ell amb 22 anys enganxava cartells mentre estudiava. En aquest punt ha dit que el PP "ha guanyat moltes eleccions i n'ha perdut moltes altres", que "s'ha anat construint a poc a poc" i que ara l'orgull és que a cada poble "hi ha algú que diu: sóc del PP".

Mariano Rajoy també ha incidit que l'estat l'ha superat "moments difícils" i ara no està "per jugar a la ruleta russa ni per fer operacions que no sabem on ens porten". En aquest sentit, ha indicat que hi ha moments "difícils" i que governar suposa "prendre decisions sols després d'escoltar a qui havien d'escoltar".

"No està Espanya per destrossar el que hem fet ni tirar per la borda els sacrificis dels espanyols", ha advertit Rajoy que ha afirmat que "hem superat la pitjor crisi de la història, hi ha encara moltes coses per fer, hem tret el cap, anem pel bon camí, queda molt per fer i no es pot fer malbé el que ja hem fet".

Rajoy també ha negat que l'Estat fóra rescatat i ha remarcat que ara "ningú se'n recorda de la 'prima de risc'" i que el creixement és superior a països com Alemanya, Regne Unit, Itàlia, França i la Unió Europea". "Ara partim de bases sòlides i podem afrontar el futur des de l'optimisme i el realisme, les coses han canviat, l'únic que no podem fer és tornar enrere", ha insistit.
 

La defensa de la nació espanyola, prioritat

El candidat a revalidar la presidència del govern espanyol ha fixat quatre grans objectius per aquesta legislatura. Rajoy ha dit que la creació d'ocupació i ocupar-s'hi de la gent estan entre les dues principals prioritats. Com a tercer objectiu, el líder del PP ha situat la defensa de la nació espanyola, "la més antiga d'Europa, la que abans va aconseguir la seua unitat, no s'hi juga amb ella i no es toca".

Aquestes afirmacions han provocat crits de la militància de "jo sóc espanyol, espanyol, espanyol" que han estat contestades per Rajoy amb "el que més m'agrada de la campanya electoral és sentir la gent dir, sóc espanyol". El president del PP ha reivindicat l'Estat, assenyalant que "a tot arreu és molt fàcil fer llistes del que no va bé" i que “Espanya és un país de primera, dels més importants del món. No podem acceptat una Espanya negra que pinten alguns".

Com a quart objectiu, Rajoy ha ubicat la lluita contra el terrorisme "que ens torna a atacar per liquidar els nostres valors".

Després de comprometre's amb els valencians a millorar el sistema de finançament, l'arribada de l'alta velocitat, el corredor mediterrani o "solucionar el problema de l'aigua", Rajoy ha finalitzat el seu discurs afirmant que "l'única batalla perduda és la que no és dóna, no ho hem passat bé en els darrers anys, però ací hi ha un gran partit i la victòria és de qui treballa per ella, té fe, es creu el que fa i diu estic disposat a guanyar i guanyaré, això és el que passarà diumenge".
 
next