Diari La Veu del País Valencià
La FECCOOPV demana 10.000 llocs de treball docent per a tota la legislatura
RedactaVeu / València

La FE CCOO PV ha demanat, en la mesa sectorial on s’ha presentat l’Oferta d’Ocupació Pública de 2016, un pla de legislatura que permeta “disminuir l’enorme taxa de precarietat actual” a l’ensenyament públic valencià.

“Tenim un 19% de professorat interí, percentatge que fa que molts centres educatius tinguen un nivell d’inestabilitat de les plantilles que impedeix el desenvolupament de projectes educatius a llarg termini. L’alta taxa de precarietat del sistema incideix negativament en la qualitat de l’ensenyament a més de mantenir a 10.000 persones depenent de treballs inestables”, explica el sindicat.

Enguany la taxa de reposició estatal es manté en el 100 %, per la qual cosa no poden oferir-se més vacants que el número de jubilacions, al voltant de 1.000. La FE CCOO PV demana un pla d’oposicions per a tota la legislatura. “Recordem que més de 7.000 vacants del sistema educatiu van ser ocupades per professorat interí al juliol. En juliol de 2016 seran 1.000 vacants més després de l’augment de plantilla anunciat per Conselleria, que no podrà cobrir-se mitjançant funcionariat de carrera al no permetre-ho la taxa de reposició”.

Les vacants estructurals ocupades per professorat interí podrien ser ofertades en futures OOP (Oferta d’Ocupació Pública). Afegint a eixes vacants les jubilacions que es produiran i la necessària recuperació de 4.000 docents perduts els anys de retallades, la FE CCOO PV considera “indispensable que aquesta legislatura s’oferisquen 10.000 llocs de treball per tal de eliminar la precarietat de l’ensenyament públic valencià i millorar la seua qualitat”.

“Recordem que el treball precari en la funció pública (treball de professorat interí en el cas de l’ensenyament) està considerat en l’Estatut Bàsic com lligat a necessitats temporals. Hi ha normativa europea que obliga a transformar el treball estructural ocupat per personal interí en treball de carrera”, com s’ha vist en recents resolucions judicials d’altres territoris.

L’oferta de legislatura és necessària també “perquè el professorat interí i les persones que voldrien treballar en la funció pública com a docents puguen tindre una visió clara de futur, i puguen preparar-se amb temps i planificant els seus estudis”.

La FE CCOO PV ha presentat a la actual Conselleria una proposta de negociació d’un acord marc de recuperació de drets, així com acords globals de plantilles i d’oferta d’ocupació, “imprescindibles a l’hora de fixar les condicions per a restablir els drets laborals i salarials conculcats per les mesures de retallades del govern anterior. Entenem que s’hauria de seguir el model negociador tret en comunitats com Illes Balears, on ha sigut possible arribar a marcs d’acord de legislatura”.

La FE CCOO PV ha valorat “positivament” que per primera vegada Conselleria presente l’esborrany de la distribució de l’Oferta per cossos i especialitats, així com els criteris utilitzats per fer el càlcul de vacants per especialitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa