Diari La Veu del País Valencià
La Diputació d’Alacant es gasta 10 vegades més que el Consell en un viatge a Brussel·les
RedactaVeu / Alacant

Compromís a la Diputació d’Alacant ha demanat aquest dimarts la compareixença del diputat de Medi Ambient, Francisco Javier Sendra, per tal d’explicar el motiu pel qual la Diputació d’Alacant “es va gastar fins a 10 vegades més pressupost en el viatge a Brusel·les que la Generalitat Valenciana”.

Es dóna la circumstància que en el mateix viatge el Govern valencià ha invertit 1.400 euros davant els 14.250 euros de la Diputació d’Alacant. Cal apuntar que la Diputació de València va decidir no assistir al viatge “per evitar duplicitats amb la Generalitat i racionalitzar despeses”, segons fonts de Compromís.

Compromís qüestiona que la Diputació d’Alacant afirme que invertir en la regeneració d’incendis o en una prova pilot de la recollida d’escombraries selectiva porta a porta són competències impròpies “i en canvi assistisca a viatges on els valencians estem representats pel govern legítim sense control en les despeses”.

“Fa només uns dies el diputat de Medi Ambient rebutjava dur a terme una prova pilot de recollida selectiva porta a porta perquè deia que no era competència seua, i ara ens assabentem amb estupor que el que sí que és competència seua és fer la competència en representació a la Generalitat a Europa i, a més, sense control econòmic”, ha destacat Gerard Fullana, portaveu de Compromís.

Compromís ha recordat que quasi setmanalment sorgeixen notícies des del juliol que evidencien que la institució provincial “necessita un canvi urgent, que passa per desmantellar l’estructura política partidista i la potenciació de serveis als pobles, és evident que els polítics que ens representen són els que ha triat per sufragi universal la ciutadania, els de la Generalitat, el muntatge polític de la Diputació és ineficient i insostenible””, ha destacat Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa