Diari La Veu del País Valencià
Sense rastre dels 16 informes de l’aconseguidor de Púnica per a Cotino, Blasco i Font de Mora
RedactaVeu / EP / València

Fran Ferri, que ha oferit una roda de premsa per a donar a conèixer noves dades sobre la realització i facturació d’aquests treballs, ha destacat que traslladarà l’absència d’aquests informes a la Fiscalia del Tribunal de Comptes “perquè ho investigue i, si és necessari, demane que es retornen els diners” corresponents a eixos informes “a l’erari públic” dels valencians. “Si ho diu el Tribunal de Comptes, Blasco, Cotino i Font de Mora haurien de retornar els diners si els declaren responsables”, ha agregat.

Entre els informes ha citat els corresponents “a l’Estudi, posada en marxa i parametrització de perfil xarxa social Facebook i Twitter’ per una despesa de 3.964 euros a la Conselleria de Solidaritat” i “’Escolta activa mensual en Mitjans Digitals, Xarxes Socials i Blocosfera’ a Educació per 6.068 euros”.

El síndic de Compromís ha recordat, com ja va donar a conèixer el passat mes de setembre quan va desvetllar l’existència de factures de les tres conselleries amb empreses vinculades a De Pedro, que la contractació dels treballs s’havia fet amb l’empresa EICO Online i que l’import total contractat ascendia a 61.403,47 euros. Ara ha explicat que després d’haver sol·licitat als citats departaments autonòmics els informes corresponents que justifiquen la realització dels encàrrecs, des d’aquests li han comunicat que “no n’hi ha constància”.

“Des de Compromís hem demanat, a través de la petició de documentació ordinària, tots i cadascun dels informes, i el resultat ha sigut que cap de les tres conselleries els ha trobat”, ha manifestat Ferri, qui ha ressaltat que “el govern del PP va contractar informes amb l’empresa de l’aconseguidor de Púnica que no es van fer mai”. “De Pedro facturava a les diferents administracions per conceptes, tot i que presumptament el que acabava fent eren faenes per a la campanya del PP” en 2011, ha agregat.

Rafael Blasco.

“Cap dels 16 informes ha aparegut”

Així, ha detallat que es tracta d’un total de 16 informes, en concret, huit per a la Conselleria d’Educació; set per a la de Medi Ambient i un per a la de Solidaritat, i ha destacat que “cap d’ells ha aparegut”. Ferri ha apuntat que en les respostes donades pels tres departaments autonòmics a la sol·licitud d’informació sol·licitada a través del grup parlamentari Compromís s’indica que “en les conselleries no estan els informes”.

En aquest sentit, el nou titular d’Educació, Vicent Marzà, indica en la seua contestació, datada el passat 25 de novembre, que “en els arxius de les dependències administratives d’aquesta conselleria no hi ha constància de cap dels documents que es demanen”, mentre que la nova responsable de Medi Ambient, Elena Cebrián, apunta en la seua resposta, del 18 de novembre passat, que “no consta cap contracte o document administratiu que done suport a les citades factures”.

ç

Alejandro Font de Mora.

Per la seua part, el nou conseller de Cooperació, Manuel Alcaraz, detalla en un escrit del 26 d’octubre la “documentació obrant” en el seu departament. En aquest cas, fa referència a propostes de despeses, certificat de conformitat de factura, segell de la factura per a remetre al servei corresponent però no als informes duts a terme.

240.000€ a empreses de la trama Púnica

Amb tot, Fran Ferri ha al·ludit a la “relació que han tingut els diferents governs del PP amb la trama Púnica” i ha dit que “el PP, amb el govern d’Alberto Fabra, hauria destinat 240.000 euros a empreses de la trama Púnica”. Ha assenyalat que 180.000 euros d’aquests “van anar a parar a l’empresa Construccions Gomuñoz, que després segons els informes de la Policia són els que han estat pagant les factures del PP de Gandia (la Safor) amb l’empresa d’Alejandro de Pedro” i que els 60.000 restants són els destinats per les tres conselleries citades a l’empresa Eico Online, durant 2010 i 2011, “amb Cotino, Blasco i Font de Mora”.

Juan Cotino.

El portaveu de Compromís ha indicat que el seu grup exigirà també a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, “que explique aquest escàndol i què va fer l’aconseguidor De Pedro a canvi d’eixos diners que hem pagat tots els valencians”.

Alejandro de Pedro.

Comparteix

Icona de pantalla completa