Diari La Veu del País Valencià
El Consell del PP deixa un deute de 400 milions al Govern de Puig

RedactaVeu / València.

El Govern de l’expresident Alberto Fabra ha deixat al nou Consell un deute amb l’Agència Tributària que supera els 400 milions d’euros, derivat de l’impagament a l’AEAT de les retencions en concepte d’IRPF practicades en les nòmines dels funcionaris, “amb les quals l’anterior Executiu valencià es va estar finançant”.

Així ho ha explicat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, qui ha indicat que, tal com es desprèn del Compte General de 2014, a 31 de desembre passat el Consell de Fabra mantenia impagaments amb l’AEAT per 951 milions, que se sumaven a altres 167 de les quotes socials de la Seguretat Social. En total, més de 1.100 milions pendents d’abonament a l’AEAT, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El conseller ha explicat que aquesta situació es va mantenir en el primer semestre de l’exercici, de manera que “quan el nou Consell eixit de les urnes del 24M va prendre les regnes de la Generalitat, es va trobar que havia de fer front a un deute de més de 400 milions”.

Soler ha destacat que el “problema” va nàixer en 2012, quan la Generalitat “va estar a punt d’incórrer en ‘default’ i l’Executiu de Fabra va optar, de forma sistemàtica, per quedar-se els diners de les retencions per IRPF de les nòmines dels funcionaris i no pagar a l’AEAT, al mateix temps que es va sol·licitar un ajornament per a retornar aquestes quantitats”.

“El panorama continua igual en 2013, i a l’abril, el llavors conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, negocia un ajornament amb el Ministeri d’Hisenda”, ha afegit. Finalment, ha explicat, “li presenten un esborrany de pla de pagaments, de manera que s’acorda que cada mes el Ministeri es quede una mensualitat de les endarrerides, més 7,2 milions per a anar reduint el deute, al mateix temps que s’ajornen les mensualitats corresponents al 2013”.

Així mateix, ha indicat que a l’abril de 2013, quan es va presentar aquest esborrany de pla de pagaments, el deute del Consell amb l’AEAT era de 399 milions. Posteriorment, el Ministeri va concedir ja formalment l’ajornament d’aquests deutes.

Comparteix

Icona de pantalla completa