Diari La Veu del País Valencià
Educació aposta per transformar els estudis superiors de música en grau universitari

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat que està treballant per aconseguir la integració dels estudis superiors de música en el sistema universitari: “Aquest procés és a llarg termini perquè la voluntat de la nostra administració suposa canvis importants en la normativa bàsica estatal”, ha dit el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler.

Aquest objectiu s’ha expressat de forma reiterada als alumnes d’estudis superiors de música, amb qui els representants de la Conselleria han mantingut almenys 8 reunions per tractar aquest i altres temes relacionats amb els conservatoris. Miquel Soler ha declarat que “sempre que se’ns ha demanat en temps i forma una reunió per part dels estudiants l’hem mantinguda i continuarem dialogant a cada pas que es faça, per tindre en compte les seues aportacions”. De fet, demà el secretari autonòmic es tornarà a reunir amb representants del col·lectiu d’estudiants.

Actualment, la normativa bàsica del Ministeri d’Educació no permet la conversió en grau universitari dels estudis superiors de música, no obstant això, des de la Conselleria d’Educació s’està treballant per a plantejar un model al mateix ministeri i potenciar un canvi en aquest sentit.

Així mateix, es pretén consensuar un model amb la resta de comunitats autònomes i que el Ministeri d’Educació atenga aquesta petició. Alhora, la Conselleria d’Educació ha iniciat una ronda de reunions amb les universitats públiques valencianes per estudiar conjuntament el tema.

Comparteix

Icona de pantalla completa