Diari La Veu del País Valencià
Cultura convoca la plaça de director de CulturArts i la de gerent del Consorci de Museus

Europa press / València.

La Conselleria de Cultura ha aprovat aquest dilluns la convocatòria dels concursos públics per a la direcció general de CulturArts i la gerència del ‘Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana’ seguint els paràmetres que assenyala el Codi de Bones Pràctiques de la cultura valenciana. En aquest moment, aquestes places estan ocupades per José Luis Moreno i Felipe Garín, respectivament.

Segons el conseller, Vicent Marzà, s’ha aprovat convocar un concurs públic per a seleccionar les persones que dirigiran tant CulturArts com el Consorci de Museus “perquè qualsevol ciutadà del nostre territori puga presentar el seu projecte, puga acreditar coneixements de gestió cultural o museística i que, per tant, puga optar a dirigir aquestes institucions”.

Des de l’administració subratllen que “és la primera vegada en la història dels valencians i les valencianes que es convoquen concursos transparents i oberts en CulturArts i el Consorci de Museus i se segueixen les formes pròpies de qualsevol política cultural europea normal”.

“Tenim claríssim que s’ha acabat el model de clientelisme en el qual el conseller posava a dit a qui havia de dirigir aquestes institucions i nosaltres fem concursos públics, oberts, transparents i amb criteris clars perquè qualsevol persona es presente. A més, les comissions que valoraran els projectes no tenen majoria de l’administració. Hi ha quatre representants de cultura i huit de la societat civil i d’experts que determinaran els millors currículums i projectes”, ha agregat el titular de Cultura en un comunicat.

Les persones contractades per a l’exercici dels llocs directius haurà de realitzar les seues tasques d’acord amb els continguts del Codi de Bones Pràctiques de la Cultura Valenciana. Els candidats seleccionats ocuparan la plaça durant cinc anys, amb la possibilitat de la seua renovació com a màxim per un altre període de la mateixa durada, excepte denúncia expressa per qualsevol de les dues parts, amb quinze dies d’antelació a la data del venciment.

La retribució a percebre serà la corresponent a l’establerta anualment en les respectives lleis de pressupostos de la Generalitat per als directors generals.

Respecte al procediment de selecció, en la valoració final el projecte suposarà un 60% i el currículum un 40%. La Comissió de valoració en els dos casos estarà conformada per quatre membres de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, quatre representants de la societat civil i quatre persones expertes i/o científiques.

Termini de presentació de candidatures

El termini per a la presentació de les propostes serà de 30 dies naturals, a explicar des de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV). Aquesta setmana es publicaran les dues convocatòries.

A més, els documents es podran consultar a l’espai del Codi de Bones Pràctiques de la cultura valenciana de la web de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport.

Comparteix

Icona de pantalla completa